NB I

Két ifivel hosszabbított, eggyel profi szerződést kötött a Honvéd

A fiatalok az NB III-ban már pályára léptek.

A honvedfc.hu beszámolója alapján a Budapest Honvéd két fiatal játékosával szerződést hosszabbított, egynek pedig (4 éves) profi kontraktust adott. Előbbi kategóriába Nemes Barna és Bíró Ákos, utóbbiba Király Ákos esik.

Nemes Barna 18 éves, jó felépítésű, gyors, technikailag megbízható belső védő. Végig járta a szamárlétrát, minden korosztálynak kiemelkedő játékosa volt. Az U19-es válogatott tagja, de már az NB III-ban is pályára lépett. Nemcsak a pályán állja meg a helyét, a futball mellett főiskolára jár. Szerződését 2020 nyaráig meghosszabbította.

A szintén 18 éves szélső támadó, Bíró Ákos dinamikus, technikás, jó felépítésű játékos. Nemeshez hasonlóan ő is végig járta az akadémia összes korosztályát, szintén korosztályos válogatott. Társához hasonlóan ő is főiskolás. Eddig 21 meccsen lépett pályára az NB III-as csapatban, de korábban 2 Ligakupa-meccsen a felnőttek között is szerepelt, Gyirmóton gólt is szerzett. Legutóbb Ménfőcsanakon, csereként Magyar Kupa-mérkőzésen is pályára lépett. Szerződését 2020 nyaráig hosszabbította meg.

A védekező középpályás Király Ákos első profi szerződést kapta a klubtól. A ballábas, jó technikával megáldott középpályás akkor sem jön zavarba, ha balhátvédet kell játszania. Számára sem ismeretlen a felnőtt bajnokság, hiszen 12 alkalommal már pályára lépett az NB III-as csapatunkban. Ákos 2020 nyaráig kötelezte el magát a Honvédhoz – írja a klubhonlap a fiatalokról.

Olvasói sztorik