NB I

Kanta a forduló sokszínű válogatottjának legjobbja

Hat különböző csapatból kerültek be játékosok, a Mezőkövesd-Fradiról viszont senki sincs. Berecz most a legjobbak között.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 18. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 18. forduló álomcsapata

Kovácsik (Videoton, 295) – Nagy Z. (Debrecen, 264), Kamber (Honvéd, 278), Poór (MTK, 288), Szolnoki (Videoton, 307) – Balogh B. (Újpest, 286), Berecz (Vasas, 293), Juhász (Videoton, 270), Kanta (MTK, 321), Hangya (Vasas, 279) – Lazovic (Videoton, 274)

Megdöbbentő módon hat különböző együttesből is került be játékos a forduló 11 legjobbja közé, ami igen ritka teljesítmény. A nagyobb különbséggel győző Vasas és Honvéd mellett természetesen a Debrecenben rangadót nyerő Videoton sem maradhatott ki, de a DVSC is képviselteti magát egy fővel. Jó színvonalú lehetett az 1-1-re végződő MTK-Újpest, ahonnan számos jó teljesítmény közül végül hárman is elérték a szükséges pontszámot. A Paks-Haladás és meglepetésre a Mezőkövesd-Ferencváros találkozók sem adnak labdarúgót a kör válogatottjába.

Immáron egyedül áll a kapusok forduló csapatába való bekerüléseinek számát tekintve az élen Kovácsik Ádám, aki Rózsa Dánielt lehagyva negyedszer fordul meg itt. Először került be idén Nagy Z., Balogh B. Kamber, Szolnoki pedig ötödik szereplésével utolérte azt a Ramírezt, aki már négy forduló óta képtelen olyan teljesítményt nyújtani, ami elégséges lenne ehhez. Nego nem, Juhász viszont itt van, ezzel már hatodszorra kerül említésre a neve összeállításunkban a szezon folyamán, így megközelítette a francia jobbhátvédet. Lazovics legújabb pontszámának köszönhetően Feczesint állva hagyva már egyedül áll a csatárok különversenyének élén. Berecz Zsombor a múlt héten a legrosszabbak között volt, ezúttal “jó” csapatot “választott”. Poór 100. NB I-es találkozóját ünnepelte pazar teljesítménnyel. A 11 játékosból sokan: Kamber, Poór, Juhász és Hangya sem a saját eredeti pozíciójukban játszva csinálták meg a csapattagságot. A forduló csapatának átlaga 286, ami minimálisan a szezonátlag fölött van (284).

A forduló legjobbja érdekes módon nem győztes csapatból, hanem az MTK-ból kerül ki: Kanta József 321-es értékelést kapott az Újpest ellen. A középpályás gólpasszt adott és egyszer próbálkozott kapura lövéssel, 2-szer szabálytalankodott, őt viszont négyszer is faultolták. 93 (!) passzkísérlete volt, aminek 80%-a, 75-öt pontos lett. 21 párharcból 13-at megnyert. 15 labdavesztésére 6 labdaszerzés jutott, ami egészen kiváló arány.

Kevésen múlt Kare Risztevszki (261), Marko Scsepovics (250), Prosser Dániel (244), Stipe Bacelic-Grgic (261) és Anel Hadzic (282) csapattagsága is.

Várható volt, hogy a forduló legrosszabbja ezúttal a Gyirmót vagy a Diósgyőr csapatából kerül majd ki (a 28 pályára lépő labdarúgójukból mindössze hárman lépték át a 200 pontos határt) és végül utóbbi lett a “győztes”: a lett válogatott Vitalijs Jagodinskis mindössze 137-es pontszámot kapott.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik