NB I

Rangos kitüntetést kapott a Fradi

Az idei év eredményeit díjazta az önkormányzat.

Az FTC NB I-es labdarúgócsapata 2016-os eredményei miatt Pro Urbe díjat kapott Ferencváros Önkormányzatától – számolt be a klub honlapja.

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó-csapata vasárnap este Ferencváros Önkormányzatának elismeréseként a Ferencváros Napja díjátadó ünnepségen Pro Urbe díjat kapott, míg az egyesület kétszeres olimpiai bajnok tornásza, dr. Magyar Zoltán Ferencváros díszpolgára lett! Ferencváros Önkormányzata a Fradi 2016-os esztendőben elért eredményeit ismerte el: idén az együttes rekordelőnnyel bajnokságot nyert, megvédte címét a Magyar Kupában, így pedig a Szuperkupát is elhódította, azaz Magyarországon mindent megnyert, amit lehetett.

A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor, illetve az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál vette át a teljes NB I-es labdarúgócsapat, illetve a szakmai stáb kíséretében.

Kubatov Gábor (FTC, elnök): – A Ferencváros első számú szolgájaként megtisztelő, hogy itt lehetek, és átvehetem ezt a díjat. Tegnap 116 éve, hogy meglapították a Ferencváros labdarúgó szakosztályát: ki gondolta volna akkor, hogy a későbbi rekordbajnok Fradit alapították meg? Tavaly megnyertünk mindent, Thomas Doll az év edzője lett, Gera Zoltán az év játékosa, Nagy Ádám az év felfedezettje, Böde Dániel pedig a gólkirály lett, de női csapatunk is mindent megnyert. Köszönjük, hogy Ferencváros lelket lehelt a labdarúgásba, ígérjük a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy büszkeséget hozzunk a kerület számára. Ezt a győzelmet azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik felnéznek a bajnokainkra.

Dr. Bácskai János (Ferencváros, polgármester): – Az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján azt is ünnepeljük: a Ferencváros zöld-fehér. Köszönettel tartozunk a díjazottaknak a munkáért, az áldozatokért. Ferencvárosért érdemes élni, dolgozni, és hálásak vagyunk ezeknek az embereknek! A Ferencváros 2016-ban a huszonkilencedik bajnoki címét szerezte meg, reméljük, hamarosan megünnepelhetjük a harmincadikat is!

Gera Zoltán: – Tizenkét év után újra bajnokok lettünk, reméljük, nem kell újabb tizenkét évet várni a következőre. Mindent elkövetünk, hogy felkerülhessen a harmadik csillag a mezünkre. Nagyon szeretnénk Ferencvárost nem csak Magyarországon, hanem Európában is méltó módon képviselni.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban a klub kétszeres olimpiai bajnoka, dr. Magyar Zoltán kapta a vasárnapi est legnagyobb kitüntetését: Ferencváros díszpolgára lett!

Dr. Magyar Zoltán: – Pontosan hatvanhárom évvel ezelőtt született egy gyermek. Két nap múlva hazavitték, sokáig cseperedett, 65-ben elkezdett tornázni. Ferencvárosban élte át az első csókját, itt volt először Omega koncerten, itt eresztette le gyökereit. Egész életemben fontos lesz Ferencváros!

Olvasói sztorik