NB I

Gyönyörű emelés okozta a Haladás vesztét Pakson

Szakály Dénes szépségdíjas gólt szerzett, amely után a tolnaiak elmozdultak a kiesőhelyről.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Paksi FC – Swietelsky Haladás 2-1 (1-1)
Paksi Stadion, 500 néző, játékvezető: Solymosi P.

Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Kecskés (Bartha, 52.), Papp – Koltai (Vernes, 86.), Bertus, Szakály (Laczkó, 78.) – Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél
Haladás: Gyurján – Polgár (Schimmer, 76.), Wils, Hegedűs (Angyal, 88.), Bosnjak – Kovács L., Jagodics, Tóth M. (Ars, a szünetben) – Rácz, Gaál, Halmosi. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Koltai (14., tizenegyesből), Szakály (61.), illetve Gaál (38.)

Az ötödik helyezett Haladást fogadta a kiesőhelyen álló Paks az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A pocsék talajú pályán az első tíz percben nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 13. minutumban a kezdeményezőbb Paks szerzett vezetést: Szakály cselezgetett a tizenhatoson belül, az egyik tolás után nekifutott Kovács L. lábának és nagyot esett, a megítélt büntetőt Koltai vágta a jobb alsóba. (1-0)

A vezetés tudatában kicsit visszaállt a Paks, de hiába volt többet a Haladásnál a labda, a szombathelyiek gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Egészen a 37. percig, amikor Szabó János buktatta Kovácsot a paksi kaputól 18 méterre. A labda mögé Gaál állt, aki gyönyörűen tekert a sorfal felett a hálóba. (1-1)

A második játékrészt jobban kezdték a vendéglátók, szép passzolgatás után Kulcsár lőtt jobbról kapura, a bal felső sarokba tartó próbálkozást Gyurján bravúrral szögletre tolta. Az 59. percben hatalmas Haladás lehetőség maradt ki. Rácz ugratta ki Arsot, a holland támadó azonban 12 méterről ziccerben Kemenesbe lőtt, a kipattanót Ars gurította vissza Rácznak, aki szintén nagy helyzetben fölé tüzelt.

Ahogy a futballban lenni szokott, a kihagyott ziccer megbosszulta magát: a szombathelyi védők szorításában kilépő Szakály a pattogó labdát 20 méterről, egy gyönyörű mozdulattal Gyurján felett a hálóba emelte. (2-1)

Öt perccel később a vendégeknél ismét Gaál állt oda egy szabadrúgáshoz 20 méterről, lövése nem sokkal, de elszállt a jobb sarok mellett. Az utolsó negyedórában szinte egykapuzott a Haladás, de a Paks jól őrizte előnyét, és 2-1-re megnyerte a mérkőzést, és győzelmével elmozdult a kiesőzónából.

A találkozót hamarosan a Paks korábbi válogatott védője, a Rangadó.hu szakértője, Éger László értékelte:

– Tipikusan olyan meccs volt, amelyen egy gól fog dönteni a csapatok között. Mindkét csapat nagyot küzdött, a játékosok tették a dolgukat, de egy góllal mindenképp jobb volt a Paks. A vendégek is próbálkoztak, mentek előre, de úgy gondolom, hogy a paksi csapatnak több lehetősége volt, és megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik