NB I

Döntetlent játszott az MTK és az Újpest

A századik NB I-es meccsét játszó Poór Patrik egyenlített.
OTP Bank Liga, 18. forduló
MTK – Újpest FC 1-1 (0-1)
Hidegkuti-stadion, 2600 néző. Játékvezető: Bognár
MTK: Petkovics – Baki, Poór, Vukmir, Vadnai – Vass Á., Katona (Szabó, 88.), Kanta J. – Gera D. (Okuka, 89.), Torghelle (Nikacs, 94.), Ramos. Edző: Teodoru Vaszilisz
Újpest: Banai – Heris, Mohl, Kecskés, Windecker – Bardhi (Cseke, 61.), Balogh B., Diarra, Balázs B. – Andrics (Angelov, 86.), Lázok (Perovics, 61.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Poór (49.), illetve Bardhi (17.)

Kevés eseményt hoztak az első percek, majd negyedóra elteltével Gera Dániel szöglete veszélyesen érkezett a tizenhatoson belülre, de Bouard Ramos a kapu mellé fejelt. A túloldalon Balogh Balázs csapott le egy szabad labdára, majd Enis Bardhinak passzolt, aki kapásból a hálóba lőtt (0-1).

A 21. percben Kanta József veszélyes beadásáról az újpesti kapu előtt csak centikkel maradtak le az MTK támadói, nem sokkal később Kanta veszélyes szabadrúgására a vendégvédők jól helyezkedtek, így nem alakult ki gólhelyzet. Az újpesti kapura lövési kísérletek gyengének bizonyultak, Danijel Petkovic könnyedén védett.

A 31. percben Torghelle élesen középre lőtt, de Ramos nem tudott belepiszkálni a labdába. A 40. percben Andrics cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lőtt, a labda pedig a kapufán csattant. A másik oldalon Kanta szabadrúgását követően Torghelle fejelt a kapu fölé, majd egy veszélyesnek tűnő MTK-szabadrúgás sem hozott gólt.

A szünet után a századik NB I-es meccsét játszó Poór Patrik az ötösön belüli kavarodást követően a hálóba talált (1-1). Az 52. percben Gera Dániel kapott pontos kiugratást középen, egyedül vezethette kapura a labdát, de a lövése fölé szállt. Öt perccel később Bouard kapott pontos beívelést a tizenhatoson belül, a próbálkozása azonban Heris szorongatásában fölé ment.

A 68. percben Kanta lőtt kapura 25 méterről egy szabadrúgást, Banai a kapu fölé paskolta. A 75. percben Kanta szabadrúgását az ötös vonaláról Poór fejelte mellé. A második felvonásban a hazaiak játéka dominált, de újabb gól nem született.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa. Hamarosan…

Olvasói sztorik