NB I

A Fradi csak futott az eredmény után Mezőkövesden

Bár volt olyan periódusa a meccsnek, amikor közel került az egyenlítéshez a bajnok, az újonc megérdemelten nyert 2-0-ra.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, játékvezető: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák D., Szeles, Gohér – Mevoungou (Devecseri, 91.), Hegedűs D. (Tóth B., 52.) – Kink (Pauljevic, 77.), Bacelic-Grgic, Molnár G. – Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér (Radó, a szünetben), Leandro – Hajnal, Csukics, Gera – Lovrencsics (Nagy D., a szünetben), Busai (Böde, 64.), Rju. Megbízott edző: Máté Csaba
Gólszerzők: Molnár G. (45.), Bacelic-Grgic (tizenegyesből 80.)

A hatodik helyezett Mezőkövesd a dobogós Ferencvárost fogadta az élvonal 18. fordulójában. A házigazda utoljára szeptemberben szenvedett vereséget tétmeccsen, azóta a bajnokságban négy győzelem és két döntetlen volt az eredménye. A vendégeknél az eltiltott vezetőedző, Thomas Doll még nem ülhetett le a kispadra.

A hetedik perc elején Tujvel kapcsolt le vetődve egy lapos beadást, majd másodjára már meg is kaparintotta a labdát. Öt perccel később Lovrencsics kapáslövése nem sokkal ment mellé – a kapus viszont rajta volt. Az első negyed órában beszorította ellenfelét a Fradi, a Kövesd azonban éledezett, és tesztelték is Dibuszt egy távoli, középre tartó lövéssel. Ezt követően már a hazaiak irányítottak, megdolgoztatták az FTC védelmét.

Gyors passzokkal építette újabb veszélyes támadását a Mezőkövesd, melynek végén Molnár lőtt, Dibusz védett. A 29. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki Strestík: egyedül vezethette Dibuszra a labdát, de mellé lőtt. A fordulásból Rju lépett ki, de ő is a kapufa mellé helyezett. A játékrész utolsó percében Tujvel ívelt fel egy labdát, a középpályáról továbbított játékszerrel pedig Molnár Gábor kavarta meg Pintért, majd az összezáró védő és Dibusz mellett okosan az üresen hagyott rövid sarokba helyezett (1-0).

A szünetben kettőt is cserélt Máté Csaba megbízott vezetőedző: Radó és Nagy is beszállt. Azonban a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták: Bacelic-Grgic kapott jó labdát a gólszerző Molnártól, azonban Dibusz bravúrral védett. Két percre rá Leandro beadása nem sokkal kerülte el a hosszú sarkot. Megrázta magát a Fradi, körbepasszolták a játékosok a hazai tizenhatost, majd egy lapos lövést Tujvel semlegesített. Busai jó helyzetben kapott labdát, majd nagyon rosszul helyezve a rövid felső mellé lőtt 13 méterről.

Az 58. percben Strestík közvetett szabadrúgása landolt a Fradi kapujában, de mivel nem ért bele senki, sőt egy társa lesen is volt, nem adták meg a találatot. A Fradi került fölénybe a mérkőzés ezen szakaszában, a hazaiaknál elvétve volt csak a labda. Egy szép kontra végén azonban ismét a Mezőkövesd került közelebb a gólhoz: Strestík passzából Bacelic-Grgic lőtt, Dibusz vetődve viszont védeni tudott. A hajrá kezdetén Hajnal lövését Tujvel védte – egyre közelebb a gólhoz a Fradi.

A 75. percben ismét remek kontrát vezetett a Mezőkövesd, de Kink próbálkozását újfent a Fradi kapusa védte – Dibusz gyakorlatilag a meccs embere volt, nem az első egy az egyben csatáját nyerte meg. A 79. percben újabb hazai kontra, a bevetődő Nagy Dominik kézzel hárította az azt követő lövést: Bacelic-Grgic higgadtan a kapu közepébe helyezte a tizenegyest (2-0). A Fradi-szurkolóknak ez sem tetszett, sokadszor csendült fel a „Hülye kurva”-rigmus, azonban a teljes meccsképet tekintve megérdemelten győzött a Mezőkövesd a hajrában egy kapufáig eljutó bajnok ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik