NB I

Kiütötte a Honvéd a sereghajtót

A Gyirmót jószerivel helyzetig sem jutott hazai pályán.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Gyirmót FC Győr – Bp. Honvéd 0-4 (0-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. Játékvezető: Pintér.
Honvéd: Gróf – King, Botka, Lovric, Kamber – Gazdag, Hidi, Prosser (Vasziljevics, 63.) – Koszta (Zsótér, 73.), Holender (Hajdú, 79.), Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi.
Gyirmót: Sebők – Áchim, Jancsó, Lengyel, Présinger – Filkor, Kiss, Vass, Bori (Simon An., 56.), Csiki (Simon At., 75.) – Novák (Sallói, a szünetben). Vezetőedző: Urbányi István.
Gólszerzők: Prosser (49.), Holender (61.), Kamber (78.), Hidi (83.)

A sereghajtó Gyirmót a dobogó közelében settenkedő Honvédot látta vendégül a magyar élvonal 18. fordulójában. A tabellán elfoglalt helyezés mellett a csapatok formája közt is óriási különbség volt a találkozó előtt: a hazaiak legutóbbi hat bajnokijukat elvesztették, míg a Honvéd négy veretlen meccsel a háta mögött várhatta az összecsapást. A fővárosiak ráadásul utolsó tíz bajnokijuk mindegyikén lőttek legalább egy gólt, igaz, legutóbb pont a Gyirmótnak nem sikerült betalálniuk – az a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget.

A mérkőzést a budapestiek kezdték aktívabban, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így az első komolyabb helyzet az első negyed órában a labdát jószerivel csak kereső Gyirmót előtt adódott: Novák ziccerébe az utolsó utáni pillanatban lépett bele Lovric a 17. percben. Két percre rá Prosser kellemetlen szabadrúgását ütötte ki Sebők a mezőnybe, Gazdag és Hidi próbálkozása pedig elkerülte a gyirmóti kaput. A félidő utolsó perceiben Eppel kétszer is veszélyeztetett – a második lövésnél nagy bravúrt mutatott be Sebők – majd Koszta célt tévesztett kísérletével zárult a játékrész.

A második 45 percben aztán hamar gólra váltotta fölényét a vendég-együttes: Prosser kapott remek kiugratást Kosztától a 49. percben, és nem hibázta el a ziccert (0-1). A gólszerző pár perccel később szabadrúgásból veszélyeztetett, majd ő indította azt az akciót is, mely végén Holender közvetlen közelről a hálóba pofozta a labdát (0-2). A második találat után végképp leült a helyzetekben addig sem bővelkedő találkozó, a hajráig nem is történt említésre méltó esemény: ekkor egy szögletet követő Lovric-csúsztatás után Kamber megszerezte a Honvéd harmadik gólját (0-3), majd öt perccel később Gazdag kapufáról kipattanó lövése után Hidi is betalált (0-4). A piros-feketék így – a Fradi vereségének hála – már a másodikok a bajnokságban, míg a Gyirmót egyre reménytelenebb helyzetbe kerül a tabella másik felén.

A találkozót Kaszás Kálmán, a Honvéd médiafelelőse értékelte:
– Különböző okból kifolyólag, de mindkét csapatnak fontos volt a győzelem megszerzése, ennek ellenére két teljesen más stílusban futballozó csapat lépett pályára a meccsen. A hazai Gyirmót teljes egészében kontrákra épített, gyakorlatilag öt védővel állt fel, míg a Honvéd próbálta irányítani a találkozót, próbált helyzeteket kialakítani. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, bár az első félidőben ez még nem érett góllá, sőt a játékrész legnagyobb lehetősége talán a Gyirmót előtt adódott, azonban a második félidőben szinte minden összejött a vendégeknek. Az első gól után felszabadult a Honvéd, ott már lehetett érezni, hogy nem engedi ki a győzelmet a kezéből, a második találat pedig eldöntötte a találkozót – végül négygólos különbséggel is megérdemelten nyertek a piros-feketék.
Olvasói sztorik