NB I

Helyzetre sem nagyon futotta a tartalékos Diósgyőrnek a Vasas ellen

Simán nyert az éllovas, 2010 után először győzték le ismét a miskolciakat.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Vasas FC – Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Vad II.
Vasas: Nagy G. – Burmeister (Vaskó, 57.), Risztevszki, Korcsmár – Murka, Berecz (Czvitkovics, 78.), Vida, Hangya – Remili – Ádám (Király, 69.), Pavlov. Vezetőedző: Michael Oenning
Diósgyőr: Rados – Lázár (Ugrai, 78.), Jagodisnskis, Németh M., Nemes – Eperjesi (Bacsa, 64.), Dausvili, Kitl – Vela (Nono, 72.), Bognár I., Makrai. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Németh M. (öngól, 58.), Vaskó (61.), Berecz (76.)

Az elmúlt hetekben kissé megtorpanó Vasas ezúttal a kiesőzónából kifelé igyekvő Diósgyőrt fogadta a Bozsik Stadionban az OTP Bank Liga 18. fordulójában. Az angyalföldiek szokásos kezdőjükkel, de Ádám Martinnal kiegészülve, viszont az eltiltott Saglik nélkül vágtak neki az összecsapásnak, míg a miskolciak még több hiányzóval birkóztak: Elek, Nikházi és Lipták személyében kulcsjátékosok nem voltak hadra foghatóak.

Ennek köszönhetően visszakerült a kezdőbe Bognár István, szintén az első perctől játszott Németh Milán, Kitl Miklós, Lázár Pál; Nono, Bacsa és Novothny viszont kárát látták a változtatásoknak. A két csapat őszi meccsén 1-1 lett a végeredmény.

Jóval aktívabban kezdett a hazai csapat, a 14. percben Berecz kényszerítőzött gyönyörűen az előretörő Risztevszkivel. A középhátvéd nyolc méterre a kaputól csinált egy váratlan cselt, mellyel Jagodinskist és Lázárt is megetette, de aztán szorongatott helyzetben fölé lőtt.

A 18. percben ismét angyalföldi lehetőség adódott, Hangya lőtt jó 30-32 méterről, a sarokra tartó labdát Rados ütötte ki, az alapvonalról pedig Pavlov adhatott volna be, de Jagodinskis szépen blokkolt.

A 20. minutumba Hangya adott be jól, Pavlov megcsúsztatta, így nem lett jó Remilinek, csak Ádámnak. A magas támadó 12 méterről lőtt Rados kezébe.

Csendesen csordogált a meccs, majd a 38. minutumban ismét Risztevszki tört be váratlanul: elvitte Lázár és Bognár közt, majd szó szerint elfektette Eperjesit és az ötös sarkától nem túl távolról középre gurított, ám Remili elvette Ádám elől a lövési lehetőséget, ő maga pedig elbotlott a labdában, így oda lett a helyzet.

A 41. percben érkezett az első vendéglehetőség: Vela elvitte Murka mellett, majd benn tartotta a pályán. A lendületből érkező Burmeister mellett visszahúzta, majd 7 méterről lőtt, de Vida beleért, így szögletre vágódott a labda.

A 43. minutumban újra Risztevszki ment előre és gyönyörűen tálalt a szélre, Remili elé. A támadó beesernyőzte Lázárt, aki elgázolta őt. Az egész félidő során elveszettnek tűnő bekk sárgát kapott. A szabadrúgást Remili csavarta tökéletesen középre, Burmeister 6 méterről fejelt mellé.

A félidő záró akkordjaként Hangya adott parádésan középre, Ádám Martin pedig teljesen üresen fejelhetett az ötösről, ám középre bólintott, Rados pedig szép mozdulattal mentett.

A 47. minutumban Eperjesit buktatta Burmeister a tizenhatos oldalvonala mellett, a német bekk sárgát kapott. Az 51. percben Remili beadását nézte el Rados, aláfutott, de a játékszer végül a kapu mellé vágódott.

Az 57. percben jött az első csere: Burmeistert Vaskó váltotta. Egy percre rá megszerezte a vezetést a Vasas. Egy 30 méteres szabadrúgást Eperjesi fejelt ki, de csak a tizenhatos vonaláig jutott a játékszer. Murka dőlt rá és lőtte be a tömegbe, ám Németh Milánt találta el. A bekk azonban tisztázás helyett lyukat rúgott, támaszkodó lábáról pedig becsorgott a kapu előtt egyébként elmenni készülő labda a kapuba (1-0).

A 61. minutumban Ádám szinte ugyanabból a távolságból, de a másik oldalról ívelt fel, ezúttal pedig Vaskót találta meg, aki szép mozdulattal, nagyon éles szögből a kapuba passzolt (2-0).

A 63. minutumban Németh Milán vágta fel a ziccerben kilépő Vidát, de érthetetlen módon csak sárga lapot kapott. A szabadrúgás szinte hajszálra ugyanonnan járt, mint a második gólnál, a figura pedig ugyanaz volt, Vaskót keresték, de ezúttal szögletre tisztáztak a védők.

A 64. percben Bacsa állt be Eperjesi helyére. Három perccel később Hangya húzott le az alapvonalra és 8 méterről beadott, Ádám a túloldalt tisztán fejelhetett, de Rados védett.

A 69. percben Ádám is lejött, Király Botond állt be. Három percre rá Velát Nono váltotta. A 75. percben szépségdíjas találatot szerzett a Vasas.

Murka dobta be a labdát Berecznek, aki tovább bökte Királyhoz. A fiatal játékos egy csellel visszahúzta, majd önzetlenül letette Berecznek, aki 6 méterről már könnyedén lőtt a kapuba (3-0).

A 76. percben Nono tűzte rá 23 méterről, Nagy Gergely óriásit védett, Bognár István ismétlését pedig még ennél is nagyobb bravúrral védte közvetlen közelről.

Ezt követően Lázárt Ugrai, Bereczet a veterán Czvitkovics váltotta. Az utolsó negyedórában már örömfocit mutatott be a Vasas teljesen szétzilált ellenfelével szemben, sorra jöttek a kisebb lehetőségek, Radosnak többször is nagyobbat kellett védenie, de inkább a szórakozásé volt a főszerep.

Győzelmükkel az angyalföldiek újabb apró lépést tettek a bajnoki cím felé és egyúttal riválisaikra rakták a győzelem terhét. A Diósgyőr az elmúlt hetek emelkedése után most kissé megtorpant és akár a kieső helyek egyikére is visszacsúszhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik