NB I

Hadzic góljával győzött a Videoton

A Debrecen immáron négy bajnoki óta nyeretlen.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Debreceni VSC– Videoton FC 0-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1814 néző, játékvezető: Erdős József

Debrecen: Verpecz – Szatmári, Jovanovic (Djelmic, 70.), Brkovic, Nagy – Tőzsér, Filip (Takács, 77.), Holman, Völgyi, Szakály (Horváth, 65.) – Vittek.
Vezetőedző: Leonel Pontes
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Stopira, Szolnoki – Pátkai, Juhász, Hadzic – Scsepovics, Lazovics, Géresi.
Vezetőedző: Henning Berg
Gólszerzők: Hadzic (61.)

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának záró mérkőzésén a Debrecen a Videoton csapatát fogadta. Az első lehetőségre egészen a 10. percig kellett várni, ekkor a vendégek támadója, Lazovics került helyzetbe, s elsodorták a védők, ám a játékvezető sípja néma maradt.

A 25. minutumban feljegyezhettünk egy vendég lehetőséget is, Vinicius szerencsétlenül ért a labdába, amely így Holmanhoz került, ám a debreceni játékos közelről Kovácsikba lőtt.

A folytatásban a Videoton futballozott némiképp támadóbb szellemben, ám helyzeteket nem jegyezhettünk fel. Mindez a sok egyéni hibának volt köszönhető, mindkét csapat játékosai sűrűn eladták labdát.

Az 50. percben egy szemre tetszetős támadást vezetett a hazai csapat, ám lesállás miatt nem fejeződhetett be az akció. Alig egy perccel később a Videoton veszélyeztetett, Lazovics közvetlen közelről lőtte fejbe Verpecz kapust, aki ezután ápolni is kellett.

A 61. percben aztán a Videoton megszerezte a vezetést, Hadzic fejjel remekül szöktette magát, majd az ötös jobb oldali sarkából a léc alá varrta a labdát.(0-1) A vendégek lendületben maradtak, Nego egy távoli bombával próbálkozott, ám lökete jócskán a kapu mellett szállt el.

A 67. percben egyenlíthetett volna a Loki, a csereként beállt dr. Horváth remekül készített elő, ám Holman próbálkozása nem volt elég erős. A 71. minutumban már Kovácsiknak kellett nyújtózkodnia, Filip lövését paskolta ki. Egyre nagyobb nyomás alá került a Videoton, dr. Horváth pazar beadását Vittek pocsékul találta el, óriási lehetőség maradt ki.

A 79. percen eldönthette volna az összecsapást a Videoton, ám Géresi remek beadása után Scsepovics nem tudott a labdához érni. A hajrában mindent egy lapra tett fel a Loki, ám nem tudott egyenlíteni. A Videoton ezzel a győzelemmel egy pontra közelítette meg a listavezető Vasast.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Dombi Tibor, a Debreceni VSC egykori válogatott középpályása értékelte: – Sajnos az volt, ami mostanában rendszerint szokott. Játékban szerintem semmi különbség nem volt a Vidi meg köztünk, de a szerencsétlenségünk megmutatja, hogy ki milyen passzban van. A döntetlen igazságosabb lett volna, de ugyanúgy, mint legutóbb a Haladás ellen kimaradtak a helyzeteink. Játékban nem voltunk rosszabb, mint a Vidi, a második félidőben talán jobbak is voltunk. Rossz passzban vagyunk, ilyenkor nem jön össze semmi.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik