NB I

Kanta: gödörben vagyunk, a kupakiesés pedig lökött rajtunk még egyet lefelé

Az MTK Budapest játékosa úgy érzi, az utóbbi hetek sikertelensége nincs jó hatással az önbizalmukra.

A másodosztályú Dorogtól szenvedett 1-0-s vereséget az MTK Budapest, amely így búcsút vett a Magyar Kupa küzdelmeitől. A kék-fehérek rutinos játékosa, Kanta József honlapunknak elmondta, szó sincs arról, hogy nem sikerült volna kellőképpen felpörögniük a meccsre, más okok vezettek a kieséshez.

– Természetesen nem így terveztük a mérkőzést. Az első félidő abszolút a miénk volt, úgy játszottunk, ahogy elterveztük, 3-0-ra kellett volna vezetnünk negyvenöt perc után – kezdte a 32 éves középpályás. – Ebben az időszakban megvoltak a lehetőségeink, a Dorognak egyetlen egy helyzete sem akadt. A második játékrészben ez megváltozott, hiába birtokoltuk többet a labdát, már nem tudtunk kidolgozni lehetőségeket, a hazaiak pedig felbátorodtak. Néhány kontrát sikerült végigvinniük, a két helyzetükből pedig egyet sajnos értékesítettek is. Ezután nem volt bennünk annyi, hogy megfordítsuk a meccset, sajnos már hetek óta küszködünk a góllövéssel. E mellett megjegyezném, hogy a pálya finoman szólva is alkalmatlan volt a kombinatív játékra. A kiesést azonban természetesen nem erre akarom fogni, mivel az ellenfél is ezen a pályán játszott, de ez a rossz talaj inkább őket segítette, hiszen többnyire a védekezésre koncentráltak. Magunknak köszönhetjük a kiesést, amit nagyon sajnálok, hiszen komolyan vettük a kupát – folytatta honlapunknak Kanta József.

Az MTK Budapest a bajnokságban sem jeleskedik az utóbbi hetekben, hiszen az előző négy fordulóban egyszer sem gyűjtötték be a három pontot. Szombaton az Újpest ellen hazai pályán javíthatnak a kék-fehérek az NB I tizennyolcadik fordulójában.

– Sajnos ki lehet jelenteni, hogy kisebb gödörben van a csapat, a szerdai kupameccs pedig még egyet lökött rajtunk lefelé, mindenki csalódott volt. A sikertelenség nincs túl jó hatással az önbizalmunkra, úgy érzem ennek tudható be az is, hogy rendre elpuskázzuk a gólszerzési lehetőségeinket, ebben látom a csapat legnagyobb problémáját. Csütörtökön levontuk a következtetéseket a kupameccsből, lezártnak tekintjük, ezután már nem szabad ezzel foglalkozni. Vezetőedzőnk felhívta arra a figyelmet, hogy a hétvégén itt a lehetőség a javításra. Csakis a három pont az elfogadható az Újpest ellen, szerintem felesleges lenne rágódni az elmúlt hetek eseményein, igyekszünk előre tekinteni – zárta bizakodóan Kanta József.

Olvasói sztorik