NB I

Van egy mutató, amelyben az Újpest és a Paks is Európa legjobbja

A topligákban sincs olyan csapat, amely annyi döntetlent játszott a szezonban, mint a lilák és a tolnaiak.

Bizonyára kevesen gondolnák, hogy az OTP Bank Ligában hetedik Újpest és kieső helyen álló Paks egy mutatóban Európa élmezőnyébe tartozik. A két magyar csapat 17 bajnokiból 8 alkalommal játszott döntetlent, és a Rangadó.hu alábbi összeállításából kiderül, hogy ez az adat szinte egyedülálló Közép-Európában, még a topbajnokságokat figyelembe véve is.

A topligákban persze még nem zajlott le annyi bajnoki forduló, mint hazánkban, így azért annyira nem meglepő, hogy egyik csapat sem érte el még a nyolc döntetlent. Lássuk egyenként lebontva a topbajnokságokat.

A Premier League-ben a Tottenham és a Middlesbrough remizett a legtöbbször, 13 bajnoki alatt 6-szor. A német Bundesligában a Hoffenheim a csúcstartó 7 döntetlennel, a Serie A-ban pedig a Fiorentina 5 alkalommal osztozkodott a pontokon. A spanyol La Ligában az Espanyol 6 iksszel vezeti a döntetlen-tabellát, míg a topbajnokság közül a francia Montpellier és St. Etienne számlálja a legtöbb döntetlent, szám szerint 7-et.

Természetesen górcső alá vettük a közép-európai és a környező országok bajnokságainak csapatait is. Itt is kiderült, hogy a két magyar csapat 8 döntetlenjét egy gárda sem múlta felül. Az Újpesthez és a Pakshoz hasonlóan nyolcszor remizett a szerb Javor, és a szlovén Krsko is, de előbbi 18, utóbbi pedig 19 forduló alatt érte el a 8 döntetlent.

Csehországban a Brno szintén 8 alkalommal nem jutott dűlőre aktuális ellenfelével szemben, de a többi pontvadászatban nincs olyan klub, amely a mostani idény során ennyiszer játszott döntetlent, így kijelenthető, hogy az Újpest és a Paks Közép-Európa „döntetlenkirályai” közé tartoznak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik