NB I

Pénzbüntetést kaptak a Videoton játékosai a kupakiesés után

„Egyszerűen most nem láttunk más megoldást arra, hogy figyelmeztessük a játékosokat.”

Az NB I-ben második helyen álló Videoton 2-1-re kikapott szerdán a harmadosztályú Budafok otthonában, ezzel búcsúzott a Magyar Kupától. Ahogyan várható volt, a kiesésnek következményei lettek, erről Kovács Zoltán sportigazgató beszélt a klubhonlapon.

– Óriási pofont kapott a csapat Budafokon, bízom benne, hogy ez volt az utolsó ebben a szezonban. Kimondott célunk volt, hogy megnyerjük a Magyar Kupát is, de már csak a bajnokság maradt. Jár a gratuláció a budafoki játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak. Csak magunkat okolhatjuk, nem szabad és nem is lehet külső körülményekben keresni a hibát, mindenkinek magába kell néznie. A fejlettebb futballkultúrákban és a Vidinél sem divat a pénzbüntetés, de egyszerűen most nem láttunk más megoldást arra, hogy figyelmeztessük a játékosokat. A Videoton FC-nél nem csak magyar szinten, nemzetközi szinten is minden adott ahhoz, hogy a játékosoknak csak a futballal kelljen foglalkozni, így ezt a teljesítményt nem lehet elfogadni – fogalmazott.

fotó: vidi.hu

– Most az a minimum, hogy hat pontot szerzünk a következő két bajnokin. Erre képesnek tartom a csapatot, bármennyire is rosszul fest az egész kép a budafoki vereség miatt. A bajnokságban elfoglalt helyezés és többnyire a teljesítmény is optimizmusra ad okot. A téli szünetben le kell ülni, meg kell nézni, hogy honnan indultunk és hol tartunk. Most az a lényeges, hogy ezt a két nagyon fontos mérkőzést eredményesen zárjuk.

Kovács beszéltél a játékosokkal az öltözőben a csütörtöki edzés előtt.

– Látszott az arcokon, hogy nagyon nehezen viselik az eredményt. Ez elmondható a szakmai stáb tagjaira is. Tudja mindenki, hogy javítani kell ezután a meccs után. Erre most már csak egy lehetőségük maradt, első helyen kell végeznünk a bajnokságban.

Olvasói sztorik