NB I

Strestík: az NB I-ben mindig a Fradi az esélyes, de jelenleg…

A mezőkövesdiek támadója bátor játékot vár csapatától a bajnok ellen.

Kedden magabiztos játékkal jutott tovább a Magyar Kupából a Mezőkövesd, amely szenzációs formában várja a Ferencváros elleni szombati bajnoki találkozót. Pintér Attila vezetőedző csapata hat NB I-es meccs óta veretlen, legutóbb hazai pályán pedig a sokkal erősebb kerettel rendelkező Videotont múlták felül. A Rangadó.hu-nak a kövesdiek házi gólkirálya, Marek Strestík adott helyzetjelentést a csapat állapotáról.

– Szombaton Kecskeméten az Újpest elleni bajnokin, és kedden a REAC elleni kupameccsen is rossz minőségű talajon léptünk pályára, így nem volt könnyű dolgunk egyik alkalommal sem, de a hideg miatt sajnos ehhez mostanában alkalmazkodnunk kell – kezdte a cseh születésű támadó. – A hétközi Magyar Kupában változtatott néhány helyen a vezetőedzőnk, így azok a játékosok is szóhoz jutottak, akik eddig kevesebbet játszottak, kellőképpen megkapta mindenki a megfelelő terhelést. Szerdán még regenerálódtunk, de csütörtöktől már a Ferencváros elleni mérkőzésre készülünk, mint ahogyan a városban szinte mindenki. Úgy hallom nagyon jól fogynak a jegyek, és mivel Magyarország legnépszerűbb csapatát fogadjuk, nem csak a kövesdi szurkolók, hanem a környékbeli fradisták is tiszteletüket teszik a meccsen, bízom benne, hogy remek hangulatban játszhatunk – árulta el várakozásait a 29 éves játékos.

Strestík szerint a remek sorozat után sem változott a csapat célja az NB I-ben, továbbra is a bennmaradás kiharcolása az első számú feladat, amennyiben ezt a szezon végén sikerül felülmúlni, az extra teljesítménynek számít. A Mezőkövesd-Zsóry négygólos támadója szombaton is bátor játékot vár a csapatától, hiszen kellő önbizalommal rendelkeznek az utóbbi hetek jó eredményei miatt.

– A saját játékunkat szeretnénk játszani a közönségünk előtt a Fradi ellen is, azaz támadójátékkal készülünk, csak úgy, mint a Videoton elleni győztes hazai találkozón. Az NB I-ben mindig a Ferencváros az esélyes, hiszen a bajnokcsapatról beszélünk. Mi azonban most nagyon jó formában vagyunk, és amellett, hogy tiszteljük a zöld-fehéreket, a pályán nem akarunk alulmaradni ellenük és szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak. Mindent megteszünk azért, hogy emelt fővel hagyjuk el a gyepet kilencven perc után, majd kiderül, ez hány pontra lesz elég – zárta a honlapunknak adott interjúját Marek Strestík.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik