NB I

Oenning: túl nagy falat számunkra a bajnoki cím

A Vasas német trénere szerint ennek ellenére így is maradandót alkothat csapata.

Az M4 Sport Sportreggeli című műsorának a vendége volt a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning, aki csapata nagyszerű idei szezonjáról és a reális célkitűzésekről is beszélt.

– Fontos, hogy az előző bajnokság végén sikerült bent maradnunk az NB I-ben, ez azt mutatja, hogy senkitől sem kell félnünk. Bent maradni könnyebb, mint bajnoki címet szerezni, a legtöbb hibát akkor követi el az ember, ha sikeres – kezdte a német szakember.

– A jelenlegi keret alkalmas arra, hogy a Magyar Kupában és az NB I-ben is maradandót alkosson, igaz egyelőre túl nagy falatnak tűnik a bajnoki cím megszerzése, korai még erről beszélni. A keret az előző évhez képest nem változott lényegesen, de akkor a védekezés, jelenleg pedig a támadás került előtérbe. Minden játékosom élvezi a győzelmeket, de nem szeretnénk olyan célokat kitűzni, amik még nem érettek meg – folytatta Oenning, aki még hozzátette, télen nem várható nagy átalakulás a keretben, minden posztra akad két emberük és a csapatot sem kapkodják majd szét.

– Nem hiszem, hogy a német edzők miatt változott volna meg ezen csapatoknál valami – – válaszolt Oenning arra a felvetésre, hogy ahol német edzők (Bernd Storck, Thomas Doll és jómaga) vállalnak szerepet, ott valami más lett – Nyilván minden csapat keresi azt a személyt, aki passzol a klubhoz, mi pedig megpróbálunk valamilyen struktúrát vinni a labdarúgásba, de tehetség és akarat is kell a játékosok részéről – zárta a beszélgetést a Vasas vezetőedzője.

Olvasói sztorik