NB I

Még csak 20 éves, de tökéletesen helyesítette Király Gábort

Minden bizonnyal a 20 éves Gyurján Márton védi a szombathelyiek hálóját a következő bajnokin is.

Szombathelyen a harmadik számú kapusra is lehet számítani, ezt bizonyította az NB I-ben hétvégén bemutatkozó Gyurján Márton, aki nagyszerű teljesítménnyel helyesítette a sérült Király Gábort és Rózsa Dánielt. A 20 éves hálóőr több bravúrral segítette győzelemhez a Haladást a DVSC ellen, és nagy esély van rá, hogy a Paks ellen is ő álljon a zöld-fehérek kapujában.

– Természetesen örülök, hogy bemutatkozhattam az NB I-ben, de most már lezártam a Debrecen elleni meccset, és a következő mérkőzésre koncentrálok – kezdte Gyurján Márton. – A találkozó előtt még eléggé izgultam, izgatott voltam, de amint elkezdődött, teljesen nyugodt lettem. Pozitív az összkép, hiszen jól ment a védés, nem kaptam gólt és nyert a csapat.

– A meccs reggelén tudtam meg biztosan, hogy én fogok védeni – folytatta a fiatal hálóőr. – Rózsa Dániel a pénteki edzésen sérült meg, de csak szombat délelőttre vált biztossá, hogy nem tudja vállalni a játékot. Én azért még péntek estétől úgy készültem, hogy lehet, hogy én fogok védeni. Elégedett voltam a teljesítményemmel, és másoktól is ezt a visszajelzést kaptam. Mindenki nagyon örült, boldog volt az egész csapat. Mészöly Géza a mérkőzés előtt a bizalmáról tanúsított és elmondta, hogy ne izguljak, és hogy nem véletlenül vagyok itt az NB I-es csapatnál.

A Haladás szombaton a Paks vendégeként lép pályára a következő körben, és könnyen előfordulhat, hogy ismét Gyurján nevével kezdődik majd a szombathelyiek összeállítása.

– Benne van a pakliban, hogy a hétvégén a Paks ellen is én állok majd a kapuban. Rózsa Daninak nem valószínű, hogy jó lesz a lába, és Király Gábor sem épült még fel, ezért úgy néz ki, hogy ismét lehetőséghez jutok.

Olvasói sztorik