NB I

MK: a Mezőkövesd az első nyolcaddöntős

A második játékrészben már egy kihagyott tizenegyes is belefért a vendégeknek a REAC ellen.

Magyar Kupa, 8. forduló

Rákospalotai EAC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (1-1)
Budai II László Stadion, játékvezető: Gyarmati II
REAC: Tóth D. – Kutai, Nagy G., Balázs B., Pesti, Kollár, Kiss T., Papp Gy. (Papp K., 80.), Lászka (László B., 76.), Pfister, Pálmai (Pásztor, 81.). Vezetőedző: Dinka Balázs
Mezőkövesd: Tujvel – Pauljevic, Szeles (Strestík, a szünetben), Devecseri, Baracskai – Hegedűs, Nicorec, Bacelic-Grgic, Tóth B. (Mevongou, 60.) – Kink, Molnár G. (Sós B., 80.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Kiss T. (12.), illetve Kink (8.), Nicorec (66.), Bacelic-Grgic (73.)
Kiállítva: Pfister(40.)

A legjobb 32 csapat között a harmadosztályú REAC az élvonalbeli Mezőkövesdet fogadta a Magyar Kupában. A párharc egymeccses: a győztes tavasszal a 16 között folytathatja.

Gyors gólváltással kezdtek a felek: Tarmo Kink már a nyolcadik percben bevette a hazaiak kapuját – a rutinos csatár az előző MK-meccsén is eredményes volt, megduplázta góljainak számát. Azonban sokáig nem örülhetett a vendég együttes, ugyanis a REAC gólfelelőse, Kiss Tamás már a 12. minutumban egyenlíteni tudott (1-1). Több gólt nem hozott az első játékrész, azonban a hajrában Pfistert kiállította a hazaiaktól Gyarmati Tibor játékvezető, így a második játékrészt emberelőnyben kezdhette a Kövesd.

A szünetben már cserélt Pintér Attila, még támadóbb szellemű csapatot küldött pályára. A 66. percben Mihai Nicorec meg is szerezte a Mezőkövesdnek a vezetést (1-2), sőt hét perccel később Bacelic-Grgic tovább növelte a különbséget (1-3). Előnyét innen már magabiztosan őrizte a Pintér-csapat, sőt Strestík révén a negyedik gólhoz is közel járt, de a támadó csak a felsőlécet találta telibe büntetőből – 3-1-es sikerrel jutott a tavaszi nyolcaddöntőbe a Mezőkövesd.

Olvasói sztorik