NB I

Négyszázezres csekket kap az MLSZ-től a Honvéd

A Diósgyőr, a Nyíregyháza és a SZEOL is fizet.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) november 29-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

A FEB tárgyalás megtartása után Mahir Saglik (Vasas) korábbi három mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB a Diósgyőri VTK – Paksi FC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Bp. Honvéd – Vasas FC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása), valamint másik országot (Romániát) becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Tamás László Hunor (Balmazújváros), mert a labda megjátszásáért folytatott küzdelemben megrúgta és ellöket ellenfelét kettő, Tischler Patrik (Puskás FC), mert a labda megjátszásáért folytatott küzdelemben megütötte ellenfelét három, Lévai Norbert (SZEOL) egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Nyíregyháza Spartacus – SZEOL SC mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), továbbá a rend nem megfelelő biztosításáért 350 ezer forint, a SZEOL-t, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Grúz Tamás (Újbuda), mert amikor a labda játékon kívül volt lerántotta ellenfelét kettő, Margitics Andor (Újbuda), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét, aki sérülést szenvedett le kellett cserélni négy, Luczek Dávid (Pénzügyőr) egy, Koch László (Szekszárd), mint visszaeső kettő, Bozsoki Imre (Érd), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megütötte ellenfelét négy, Nagy Zsombor (MTK), mert ellenfele fejére lépett, aki sérülést szenvedett négy, Knap Tamás (Újpest), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott kettő, Balanescu Dániel (Monor) egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik