NB I

„Ramíreznek minden képessége megvan a Tottenhamhez”

Hrutka János játékosmenedzser számára azonban meglepetés lenne, ha egy ilyen neves klub a magyar bajnokságból igazolna.

Két héttel ezelőtt robbant az átigazolási bomba, miszerint a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur le akarja igazolni a Ferencváros játékosát, Cristian Ramírezt. A Don Balon című lap értesülései szerint az angol sztárcsapat menedzsere, Mauricio Pochettino már egy ideje figyeli az ecuadori válogatott balhátvédet, és hosszútávú szerződést kötne a 22 éves futballistával. A Rangadó. hu Hrutka János játékosügynököt, korábbi válogatott futballistát kérdezte az átigazolási pletykáról.

– Úgy gondolom, hogy Ramíreznek megvan minden képessége ahhoz, hogy egy ilyen szintű csapatban futballozzon – kezdte Hrutka János. – Természetesen számomra is meglepetést jelentene, ha a magyar bajnokságból direktbe odaigazolna, de az ő posztján a képességei abszolút predesztinálják a Premier League-re. A magyar bajnokság hírének is jót tenne, ha valaki egy ilyen neves csapatba szerződne. Hangsúlyozom, csodálkoznék.

Ramírez legutóbb nem kiemelkedő játékával, hanem a Horváth Ferenccel való kakaskodásával, és a Vasas elleni kiállításával került a címlapokra, melyek után komoly pénzbüntetést kapott a Fraditól, és mivel a hátralévő bajnokikon eltiltás miatt nem léphet pályára, a címvédő az NB III-as csapathoz irányította a játékost.

– Ha egy ilyen szintű klub bárkit le akar igazolni, akkor azért többször eljönnek a játékosmegfigyelők, és egy hosszabb folyamatnak a vége lehet az, hogy szerződést kap – folytatta Hrutka. – Ilyenkor minden egyes apró részletre kitér a döntés, és mindenre odafigyelnek, úgyhogy nem hiszem, hogy ez befolyásolná a szerződtetését, ha egyáltalán beszélhetünk ugye ilyenről. Egyelőre még eléggé kétkedve fogadom ezeket a híreszteléseket. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy Ramírez abszolút megállná a helyét a PL-ben. Hozzátéve, hogy azért a magyar bajnokságból nehéz kiszerződni egy ilyen gyors tempójú, más fizikális felkészültséget igénylő ligába. Kell is egy-két hónap, amíg a játékos átveszi a gyorsított ritmust, de szerintem Ramíreznek minden képessége megvan, hogy ezt megtegye, és egy jó játékos váljon belőle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik