NB I

A Vasas adja a 17. forduló két legrosszabb játékosát

Tovább szárnyal a Vidi-csatársor, Csukics is bekerült a forduló legjobb tizenegyébe.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 17. fordulóban álomcsapatunk 4-4-2-es felállásban „kerül pályára”.

A 17. forduló álomcsapata

Rados (Diósgyőr, 270) – Nego (Videoton, 307), Lipták (Diósgyőr, 291), Csukics (Ferencváros, 274), Leandro (Ferencváros, 289) – Achim (Gyirmót, 246), Gera Z. (Ferencváros, 332), Kiss M. (Gyirmót, 274), Djuricin (Ferencváros, 284) – Lazovics (Videoton, 372), Scsepovics (Videoton, 279)

Masszív, jó minőségű NB I-es forduló volt az OTP Bank Liga 17. köre. Nagy csúcsok nem dőltek (Gera Zoltán 332-es száma a szezon 3. legjobbja belső középpályás poszton), de a jobbszélső pozíción kívül mindenhol viszonylag magas értéket kapott a bekerülő. Az említett játékos Achim, aki a Gyirmót színeiben a Ferencváros elleni vereség alkalmával 246 pontot kapott – ő is egyike egyébként azoknak, akik ötvédős rendszerben a szélen játszva jobb oldali középpályásnak is beszámítottak. Már hetedízben szerepel itt Loic Nego (ezzel rekorder), ötödszörre Leandro, negyedszerre Gera; de a legnagyobb érdekesség, hogy a csatárok között az első három legtöbbször bekerülő mind Vidi-játékos: Feczesin és Lazovics négy-négy, Scsepovics három alkalommal került említésre a forduló csapatában.

A forduló legjobbja Danko Lazovics lett, akinek extrájával a Videoton FC mérkőzést nyert az MTK Budapest ellen. A szerb játékos rúgta csapata mindkét gólját, összesen öt kísérlete volt, ami kapura ment. Kétszer volt szabálytalan, de ötször őt faultolták, 32 passzából 24 volt pontos (75%), 27 párharcából kilencet nyert meg, 16 labdavesztésre egy labdaszerzés jutott.

Kevésen múlt Szolnoki Roland (285), Pintér Ádám (270), Davide Lanzafame (270) és Böde Dániel (248) csapattagsága is.

Bár a Honvéd–Vasas előzetesen a forduló rangadójának ígérkezett és ennek megfelelően drámaian is alakult, a színvonal nem verdeste az eget, a találkozóról senki nem került be az álomcsapatba, a listavezető részéről pedig nem elég, hogy senki nem lépte át a 200-as InStat-értékelést, de ráadásul még a forduló két legrosszabb játékosát is ők adják: Felix Burmeister és a magyar válogatottban frissen bemutatkozott Berecz Zsombor 146-tal zárt.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik