NB I

Lazovics szállította a Videoton győzelmét

A székesfehérváriak 2-0-ra verték az MTK-t, és már csak egy pont a hátrányuk a Vasassal szemben.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Videoton FC – MTK Budapest 2-0 (0-0)
Pancho Aréna, 2000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinicíus, Stopira, Szolnoki – Géresi, Juhász, Hadzic – Scsepovics, Feczesin (Kovács I., a szünetben), Lazovics (Bódi, 92.). Vezetőedző: Henning Berg
MTK: Petkovics – Baki, Vukmir, Vass, Poór – Borbély (Katona, 64.) – Vogyicska (Szatmári, 75.), Kanta, Korozmán (Szatmári I., 81.) – Ramos, Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerző: Lazovics (70., 90.)

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómeccsén az MTK-t látta vendégül Felcsúton a Videoton együttese. Az első tíz percben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, inkább a pálya közepén zajlott a játék, amelyet sok szabálytalanság tördelt. Az első kaput eltaláló lövésre negyedórát kellett várnia a közönségnek: Lazovics 25 méterről tekert kapura egy szabadrúgást, de Petkovics magabiztosan védett.

A 20. percben rövid időn belül mindkét oldalon helyzet adódott. Scsepovics szép csellel játszotta tisztára magát, majd Lazovics elé tálalt, 16 méterről leadott lövését azonban hárította az MTK hálóőre. Fél perccel később a túloldalon Vogyicska lőtt hasonló távolságból kapura, a játékszer nem sokkal kerülte el Kovácsik kapuját. A félidő derekán nagy lehetőséget szalasztott el az MTK: a jobb szélről érkező lapos beadásra az üres kapuval szemben Torghelle éppen lemaradt. A jó iramú, változatos mérkőzés 30. percében ismét Lazovics állt egy szabadrúgás mögé, 23 méteres lövése ezúttal a kapufán csattant.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidő elején sem adódtak helyzetek egyik oldalon sem, aztán elkezdett kicsi éledezni a Vidi. A 62. percben Nego kissé magasan érkező beadására Scsepovics nem tudott megfelelően rábólintani, ezért a fejes jócskán fölé szállt. Két perccel később Géresi lőtt centikkel mellé egy jól visszagurított labdát, nagy lehetőség maradt ki.

A 70. percben aztán egy gyönyörű akció végén egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést a Videoton: az MTK a középpályán vesztett labdát, majd a csereként beálló Kovács I. fantasztikus előreívelése után Scsepovics a levegőben külsővel tette vissza a labdát Lazovics elé, aki 16 méterről kapásból a bal alsóba lőtt. (1-0)

Az utolsó negyedórában is már csak a Vidi előtt adódtak lehetőségek, az MTK már nem tudott ritmust váltani, ráadásul az utolsó percekben Petkovics közreműködésével Lazovics újra betalált, és beállította a 2-0-s végeredményt.

Cikkünk fotói a vidi.hu-ról származnak.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya értékelte:

– Azzal kezdeném, hogy összességében jobb meccset vártam. Közepes színvonalú mérkőzésen az első félidőben nagyon sok hibával játszottak a csapatok. A Videoton 4-2-4-es szerkezetben felvállalta hazai pályán a négycsatáros játékot támadásban, védekezésben két támadó azért hátrébb jött, de annyira nem zártak vissza. Az MTK ezúttal a 4-1-4-1-es felállást választotta. Az első félidőben rengeteg hibával játszott a Videoton, ívelgették a labdát, pontatlanok voltak, és Lazovics is rendkívül indolensen, vicsorogva játszott. Talán csak az ő kapufája volt az egyetlen helyzete a Vidinek az első játékrészben. Ellenben az MTK nagyon szépen passzolgatott és sok szép támadást vezetett, a Vogyicska-Korozmán-Borbély trió kimondottan jó futballt játszott. A második félidőre azonban mintha elfogyott volna az MTK ereje, ezt most tapasztaltam tőlük először. A Videoton felőrölte a kék-fehéreket, és az első szép támadását a 61. percben vezette, majd Lazovics első gólja is csodaszépre sikerült. A támadó második találata hatalmas potya volt, de elmondható, hogy a második félidőre feljavult a Videoton. Kovács István félidei beállítása lendületet vitt a fehérváriak játékába, sok szép támadást vezettek, és Lazovics játékán is meglátszódott, lehetett látni, hogy igazán jó futballista. A második félidő alapján egy közepes színvonalú mérkőzésen megérdemelten nyert a Videoton. Valami a második játékrészben nem stimmelt az MTK-val, és szerintem ebben közrejátszik Borbély kényszerű cseréje, aki rengeteg Vidi-támadást szűrt meg, és az előre játékból is jól kivette a részét.

Olvasói sztorik