NB I

Nem bírt egymással az Újpest és a Mezőkövesd

Helyzetekben gazdag gól nélküli első félidő után a második két találatot és unalmas játékot hozott.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Újpest FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (0-0)
Kecskemét, Széktói Stadion. Játékvezető: Andó-Szabó.
Újpest: Banai – Herris, Windecker, Kecskés, Mohl – Balázs, Cseke, Balogh, Bardhi (Nagy T., 70.), Andrics – Lázok (Perovics, 69.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Mezőkövesd: Tujvel – Góhér, Szeles, Hudák, Vági – Pauljevics, Hegedűs (Bacelic-Grgic, 54.), Mevongou, Molnár, Kink (Tóth, 79.) – Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerők: Andrics (51., büntetőből) illetve Pauljevics (55.)

A döntetlen-szériáját az előző fordulóban Gyirmóton megtörő, hetedik helyen álló Újpest Közép-Európa egyik legjobb teljesítményt nyújtó újonccsapatát, a liláknál egy ponttal többet gyűjtő, ötödik helyezett Mezőkövesdet fogadta ideiglenes otthonában, Kecskeméten. A két csapat a találkozó előtt három alkalommal mérte össze erejét, melyek mindegyikén újpesti siker született: augusztusban legutóbb idegenben 2-0-ra nyertek a fővárosiak. Az összecsapást mindkét gárda remek formában várhatta, a “hazaiak” nyolc, a vendégek hat tétmeccs óta nem találtak legyőzőre.

Enyhe újpesti mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, Vignjevics csapata többször is veszélyesen ívelte be a labdát akcióból vagy pontrúgásokból az első percekben. Az első említésre méltó helyzet is egy szöglet utáni kavarodás során alakult ki, Lázok estében pofozta kapu felé a játékszert, de elvétette a célt. A 20. percben egy újabb beívelés után már Tujvel lélekjelenlétére is szükség volt, a vendégek hálóőre magabiztosan hárította Balogh fejesét, majd a mezőkövesdiek is felbátorodtak: Kink és Molnár lövését könnyűszerrel fogta Banai, Molnár újabb próbálkozása pedig nagy helyzetben a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A 31. percben betalált a vendégcsapat – Strestík szabadrúgását bólintotta a kapuba Vági – de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot – jogosan. A játékrész hajrája a nyitányhoz hasonlóan ismét az Újpesté volt: Bardhi távoli szabadrúgása, majd egy szép akció végén Lázok ollózása is centikkel kerülte el csupán a kaput, ezt követően pedig Balogh fejese is célt tévesztett. A félidőt Gohér veszélyes szabadrúgása zárta, de ebből sem lett gól, így – a párhuzamosan játszott másik négy NB I-es meccshez hasonlóan – gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második 45 perc újpesti tizenegyessel indult: Bardhit rántották le a tizenhatoson belül, Andrics pedig gólra váltotta a büntetőt – 1-0 az 51. percben. Nem örülhettek azonban sokáig a budapestiek, négy perccel később Molnár passzából Pauljevics kiegyenlítette az állást (1-1). A gyors gólváltás után ellenben leült a mérkőzés, néhány beívelésen kívül nem jelentettek veszélyt a csapatok egymás kapujára, egészen a 74. percig: ekkor egy kiugratás után Andrics kis híján megszerezte csapata és önmaga második találatát, de Tujvel a kapufára tolta a játékszert. A meccs hajrájának nagy része is izgalom nélkül telt el, de Balogh a rendes játékidő végén eldönthette volna a találkozót – 15 méteres próbálkozása azonban elsuhant a kapu előtt, így 1-1-el ért véget a mérkőzés.

Olvasói sztorik