NB I

Ars fejesével nyert újra a Haladás

A DVSC számos helyzetet elpuskázott, így 1-0-s vereséget szenvedett Sopronban.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Swietelsky Haladás – DVSC 1-0 (0-0)
Soproni Városi Stadion, 1147 néző, játékvezető: Szabó Zs.

Haladás: Gyurján – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Tóth M. (Jagodics, 82.), Iszlai, Gaál – Rácz (Dombi, 90.), Ars (Overgoor, 70.), Halmosi. Vezetőedző: Mészöly Géza
DVSC: Danilovics – Jovanovics, Brkovics, Szatmári, Völgyi (Horváth Zs., 58.) – Filip (Takács, 79.), Tőzsér, Szakály (Mészáros, 70.), Bobko – Holman, Vittek. Vezetőedző: Leonel Pontes

Gólszerző: Ars (52.)

Szombaton délután a nyolcadik helyezett DVSC együttesét fogadta soproni albérletében a Haladás az OTP Bank Liga 17. játéknapján. A mérkőzés előtt a legutóbb a Diósgyőr ellen 350. NB I-es bajnokiját vívó Halmosi Pétert köszöntötték. S nem csak őt, hanem a magyar válogatottól a svédek elleni mérkőzésen elbúcsúzó Király Gábort is köszöntötték a vasi klubvezetők – írta a haladas.hu

Rögtön az ötödik percben szép akciót vezetett a Haladás, Bosnjak passza után Halmosi adott középre, de az utolsó pillanatban szögletre tisztázott egy debreceni védő. Néhány perccel később a DVSC előtt adódott kisebb lehetőség, de Völgyi pontos beadását Szakály 15 méterről fölé lőtte. Az első negyedóra végén Bobko baloldali beadásáról Vittek éppen lemaradt középen. Az első húsz perc mozgalmasan telt, mindkét csapat próbált támadni, ám igazi nagy ziccerig nem jutottak.

A folytatásban aztán többet birtokolta és veszélyesebben kezdett futballozni a DVSC: a 28. percben Holman a jobb oldalról tört be a tizenhatos belülre, egyre csak lopta a távolságot, közeli lövésénél Gyurján védett hatalmasat. A vendégek próbálták irányítani a játékot, többet volt náluk a labda, de egy kontrából majdnem a Haladás szerzett vezetést. Ars azonban a bal sarok mellé fejelte Rácz beadását. A játékrész utolsó tíz percében már kiegyenlített játék folyt a pályán, a Hali is többször felért a debreceni kapu elé, de Danilovicsnak nem akadt dolga az első játékrészben.

Jól kezdte a második félidőt a Haladás: Rácz szögletét 5 méterről Ars fejelte az alsó sarokba, így a szombathelyiek megszerezték a vezetést. (1-0)

Hamar egalizálhatott volna a DVSC, de Tőzsér sarokrúgását a csereként beszálló Horváth Zsolt centikkel a bal kapufa mellé fejelte. A 64. percben ismét debreceni helyzetet láthatott a közönség: Holman lépett ki egyedül ziccerben, de Gyurján remekül zárta a szöget, és ismét egy bravúrt mutatott be. A 76. percben Horváth Zs. szabadon lépett ki a leshatáron, egyedül vezette a labdát a szombathelyi kapura, ezúttal Gyurján verve volt, de a lapos próbálkozás ezúttal a kapufán csattant.

A Haladásnak az is belefért, hogy a 85. percben Gaál ziccerben mellé csőrözött, ugyanis a Gyurján a hosszabbításban még egy hatalmas bravúrt bemutatott Brkovics fejesénél, így a szombathelyiek 1-0-ra megnyerték az összecsapást.

A találkozót Halmosi Zoltán, a Haladás legendás játékosa, a Rangadó.hu szakértője értékelte.

– Úgy érzem, hogy jobban játszott a Debrecen, a Haladás ezúttal szerencsésen nyert. A szombathelyi csapat kicsit tartalékosan állt fel, és sokan féltették is az együttest, de ma a szerencse is a Hali mellé állt. Nem lehet azt mondani, hogy megérdemelt győzelem volt, de a DVSC rengeteg helyzetet kihagyott, Gyurján több bravúrt is bemutatott, a Haladás pedig szögletből betalált, ami eldöntötte a meccset.

Olvasói sztorik