NB I

A második félidőben bedarálta a Fradi a Gyirmótot

Rju és Djuricin találatával otthon tartotta a három pontot a címvédő.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Ferencvárosi TC – Gyirmót FC Győr 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, játékvezető: Karakó

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Pintér, Cukic, Leandro – Trinks (Nagy D, 43.), Gera – Ryu, Hajnal (Gyömbér, 75.), Djuricin – Böde (Csernik, 85.).
Asszisztens edző: Máté Csaba
Gyirmót: Rusák – Achim, Jancsó, Lengyel, Présiger – Bori, Filkor (Madarász, 71), Kiss, Vass – Sallói (Szegi, 79.), Csiki (Simon, 75.).
Vezetőedző: Urbányi István
Gólszerzők: Rju (48.), Djuricin (65.)

A bajnoki címvédő Ferencváros az OTP Bank 17. fordulójában a seregható Gyirmót csapatát fogadta, amely zsinórban öt vereséggel a háta mögött érkezett a Groupama Arénában. Cristian Ramírez elkezdte letölteni eltiltását, s Thomas Doll is csak a lelátóról szemlélhette a játékot, ezúttal Máté Csaba dirigált a hazai kispadon. Több változtatást is eszközölt az egy héttel korábbi, Vasas elleni kezdőhöz képest. Böde Dániel kezdőként lépett pályára, míg Leandro ezúttal Cukic helyén, Pintér mellett kapott lehetőséget. A másik oldalon Urbányi István három helyen módosított kezdőjén.
Az első lehetőségre a 7. percig kellett várni, Csiki Norbert ugratta ki Sallói Dánielt, aki az érkező Dibusz Dénes mellett középre passzolt, ám nem volt érkező társ, aki befejezhette volna a támadást.
Tíz perccel később ismét a Gyirmót veszélyeztetett, Csiki a balszélről tört be a tizenhatoson belül, két védőt is lecselezett, majd bal lábbal tüzelt, ám a hosszú felsőbe tartó löketét bravúrosan hárította Dibusz.
Az elkövetkezendő percekben a Ferencváros próbált támadásokat szövögetni, ám nem igazán járt sikerrel. Mindez a hazai publikumnak nem igazán tetszett, így amikor a Fradi játékosok saját térfelükön passzolgattak, szórványos füttyszó volt hallható.
A 40. percben Csiki robogott el a jobb szélen, a tizenhatoson belül egy visszacsellel megpróbálta elküldeni védőjét, azonban elcsúszott, így nem tudta lövéssel zárni az akciót.
A Ferencváros szakvezetése sem volt elégedett a látottakkal, a 43. percben Trinks helyére Nagy Dominik érdekezett.
A 45. percben egy hazai szögletet követően Böde Dániel fejelte a labdát négy-öt méterről a rövid alsó sarok irányába, azonban Rusák Edvárd odaért és kipaskolta a labdát.
A második félidőre némiképp offenzívabban jött ki a Fradi, egyből nyomás alá próbálta helyezni ellenfelét. A 48. percben pedig a hazaiak meg is szerezték a vezetést. Az ötös tájékán ide-oda pattogott a labda, amit Rju tett kapura, s Présinger fején úgy változtatott irányt, hogy a kapusnak esélye se legyen a hárításra. (1-0)

A 60. percben Leandro ívelt középre a bal szélről, s Böde fejesét védte a vendégek kapusa. Öt perccel később Djuricin középen lopta a távolságot, majd 25 méterről a hosszú alsóba bombázott. A labda az ötösön megpattant, s ez még inkább megnehezítette Rusák dolgát, aki nem is tudott menteni. (2-0)
A 76. percben Djuricin növelhette volna tovább a Fradi előnyét, azonban az ötös bal sarkánál csak a kapust tudta eltalálni. A hajrában a hazaiaknak már nem volt sürgős, a Gyirmót pedig már nem tudott komoly ellenállást tanúsítani.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szokolai László, a Ferencváros egykori válogatott csatára értékelte. – Nagyon boldog vagyok, hogy tudtunk hazai pályán nyerni. Úgy gondolom, hogy az első félidőben szenzációsan jól játszott a Gyirmót, de ez szerencsére a második félidőben a mi játékunk fel tudta őrölni az ellenfelet, s egy szerencsés megpattanó góllal és egy jól eltalált lövéssel sikerült győzni.
Olvasói sztorik