NB I

Kihagyott büntetőből biztosította be győzelmét a DVTK

Nem játszott alárendelt szerepet a Paks, de többet tett a győzelemért a Diósgyőr.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-0 (0-0)
Mezőkövesd, 1769 néző. Játékvezető: Szőts
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Dausvili, Elek Á. – Vela, Nono (Nikházi, 84.), Bacsa (Bognár I., 64.) – Novothny (Ugrai, 77.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Paks: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai, Kecskés (Vernes, 63.), Bertus, Szakály D. (Jelena, 85.) – Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Lipták (60.), Ugrai (92.)

A tabellán elfoglalt helyezések alapján kiesési rangadót játszott egymással a stadionátépítés miatt albérletbe kényszerült Diósgyőr és a Paks. A pályaválasztó DVTK az utolsó előtti, 11. helyről várta az NB I 17. fordulóját, míg a Paks két ponttal többet gyűjtve a tizedik volt a játéknapot megelőzően.

A 15. percben Nono lövését védte Kemenes, majd az ismétlésnél is közel járt a vezetéshez a DVTK, de Bacsa nem sokkal mellé fejelt. Az első negyedóra egyértelmű diósgyőri fölényt hozott, azonban az iménti helyzeteken kívül csak a labdabirtoklásban látszott ez a különbség. Éledezett a Paks, ennek pedig centik híján meg is lett az eredménye: a 28. percben Rados húzott le egy magasba fejelt labdát, és úgy tűnt, be is esett a játékszerrel a gólvonal mögé – az biztos, hogy a hálóőr a vonal mögé került, de a labda még csípte a gólvonalat.

Öt perccel később Szabó adott be pontosan, Koltai fejére tekerte a labdát, utóbbi pedig a jobb alsót vette célba, de Rados szögletre mentett. Stabil védekezés jellemezte a csapatokat, egy-egy megingást tekintve a hátsó alakzatok domináltak – 0-0-lal zárult az első félidő.

Ugyanúgy kezdődött a második játékrész, mint az első, csak éppen a Paks esett neki ellenfelének. Az ötvenedik percben Hahn felé érkezett egy beadás, de a paksi támadó csak csúsztatni tudott, így a hosszú sarok előtt hagyta el a játékteret a labda. Rögtön megbosszulhatta volna magát a kihagyott ziccer, de Bacsa helyzeténél jól zárta a szöget Kemenes. Hahn Radost tesztelte, de a DVTK kapusa is a helyén volt.

Egy óra játék elteltével Nono végzett el egy szögletet, amire menetrendszerűen érkezett a hórihorgas Lipták Zoltán, és a hálóba fejelt (1-0). Lendületben maradt a Diósgyőr, és a következő támadásából meg is duplázhatta volna előnyét: a lest reklamáló paksi játékosok közül senkitől sem zavartatva léphetett ki egy lepattanó labdával Novothny, azonban a lövés előtt elcsúszott, így kimaradt a ziccer. A 65. percben Elek Ákos kapta el Szakály torkát, majd Lipták taszította a földre a paksi játékost – percekig állt a játék, nehezen csitultak a kedélyek.

A hajrába érve is a DVTK előtt adódott komolyabb lehetőség, többször is veszélyes beadásokkal próbálkozott a hazai együttes, azonban ezekről vagy lemaradtak a társak, vagy Kemenes húzta le a játékszert. A 91. percben tizenegyeshez jutott a DVTK – Ugrai harcolta ki –, melyet a sértett ugyan kihagyott, de a kipattanót már közelről a hálóba pofozta – 2-0-ra nyert a Diósgyőr, így a két együttes helyet cserélt a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik