NB I

Az ördöggel cimboráló Haladás úgy győzte le a DVSC-t, mint a Real a Sportingot

Edzői nyilatkozatok a 17. fordulóból.

Videoton–MTK 2-0

Henning Berg, Videoton: – Kemény meccsen vagyunk túl egy olyan csapat ellen, amely bizonyította, hogy miért kap kevés gólt. A Vasas és a Honvéd ellen kaptak csak ennél többet, alapvetően egy jól védekező csapatról van szó, amely nekünk is megnehezítette a dolgunkat. Volt ma néhány hiányzónk, ezért valamennyire a megszokottól eltérő módon játszottunk, de nem mondanám, hogy az első félidőben minden a tervek szerint ment. A szünetben változtattunk, igaz, kényszerűségből is, mert Feczesin Róbert jelezte, hogy nem érzi 100 százalékosnak a lábát, ezért a csere mellett döntöttünk. Ezt követően már nagyjából hasonló stílusban játszottunk, mint eddig. A második játékrészben jobban játszottunk, nem tökéletesen, de mindenképpen feljavultunk. Szoros, nehéz meccs volt, de sikerült két gólt szereznünk – az első egy különösen szép akció után született. Az első találat után megváltozott a játék képe, az MTK-nak előrébb kellett jönnie, nekünk pedig több területünk maradt. Nagyon örülök, hogy Danko Lazovics kétszer is betalált. Ő inkább a társak kiszolgálásában szokott jeleskedni, de azért hozza a gólokat is, ma majdnem összejött neki a mesterhármas, hiszen ne felejtsük el, volt egy remek kapufája is szabadrúgásból. Kovács István jól szállt be a meccsbe, főleg a támadójátékával voltam elégedett és szeretném megemlíteni Stopirát is, aki ma bizonyította, hogy középhátvédként is lehet rá számítani. Ha a jövőben idegenben is tudnánk hozni a hazai formánkat, akkor nehéz lenne megállítani minket. Azért dolgozunk, hogy ez minél hamarabb sikerüljön.

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Nagyon erős ellenfél volt a Vidi, ők más utakon járnak, mint mi. Mi példásan neveljük, játszatjuk a fiatalokat. A mai napon a hat külföldivel felálló hazaiak ellen nem tudtunk pontot szerezni. Megdicsértem a fiatalokat a meccs után, a Vidinek más céljai vannak, más a koncepció és egyelőre előrébb járnak mint mi, természetesen gratulálok nekik a győzelemhez. Mondhatnám azt is, hogy egy Lazovics volt ma a különbség.

forrás: vidi.hu


Haladás–Debrecen 1-0

Mészöly Géza, Haladás: – Büszke vagyok, hogy ezer sebből vérző csapatom legyőzte a jó erőkből álló Debrecent. Amikor Debrecenben nyertünk, Király Gábor sérülése után Rózsa Dánielnek az volt az első meccse a szezonban, most pedig utóbbi sérülése miatt Gyurján Mártonnak kellett beállnia. Örülök, hogy három ilyen kiváló kapusunk van, Marci magabiztos volt, bravúrokat mutatott be. Nagyot küzdöttek a játékosok, harcoltak egymásért, nem ismertek elveszett labdát, s néha Fortuna is mellettünk állt – sőt talán még az ördöggel is cimboráltunk. De sokat tettünk a győzelemért, nagy skalpot gyűjtöttünk be. Fontos kiemelni, hogy ezúttal hat fiatal futballista volt a keretünkben, közülük négy kezdett is. A fiatal labdarúgók tekintetében – ami a játékperceket illeti – toronymagasan a mezőny előtt járunk. Ami Arsot illeti, az első félidei teljesítménye után sokan lecserélték volna, én bíztam benne, hogy annál többet tud, amit láttunk tőle. Ezt góllal hálálta meg.

Leonel Pontes, DVSC: – Nagyon jó, magas iramú mérkőzést játszottunk, csapatom ebben a bajnokságban most futballozott a legjobban. Nem emlékszem, hogy kapusomnak védenie kellett volna, viszont nekünk hat-hét helyzetünk is volt. Ám sajnos ezért pontot nem adnak, csakis a végeredmény számít. Annak örülök, hogy legalább megmutattuk, jó csapatunk van. Látták a Sporting Lisszabon – Real Madrid mérkőzést? A portugálok sokkal jobbak voltak, mégis a Real nyert kettő-egyre.

forrás: haladas.hu


Diósgyőr–Paks 2-0

Horváth Ferenc, DVTK: – Nem volt jó mérkőzés, mert az elég nagy tét rányomta a bélyegét a találkozóra, mindkét csapatnak égetően szüksége volt a pontokra. A DVTK és a Paks is a biztonságos játékra törekedett, hasonló felfogással léptünk pályára. A második félidőben mindkét csapat dűlőre akarta vinni a mérkőzést, várható volt, hogy az első gól után megváltozik a játék képe, és így is történt. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, ezúttal nem kellett az eredmény után futni. Végig koncentráltunk, tudtuk, hogy a Paks nem egy magas csapat, ezért készültünk a pontrúgásokra, ki szerettük volna használni a magassági fölényünket. Megérdemelten nyertünk.

Csertői Aurél, Paks: – Sajnos úgy néz ki, hogy a jó játék kevés, a mai meccsen akkor tudtunk volna nyerni, ha három gólt lövünk. Megvoltak a lehetőségeink, a három-kettes és négy-kettes szituációkat pontosabban kell lejátszani. Helyenként jól fociztunk, sajnos ezért nem jár pont. Tudtuk, hogy a DVTK erős pontrúgások után, azonban elkövettük azt a hibát, hogy sokat szabálytalankodtunk.

forrás: dvtk.eu


Újpest–Mezőkövesd 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Rendkívül nagy küzdelmet láthattak a mérkőzésre kilátogatók. Egy nagyon fegyelmezett és agresszívan játszó csapattal találkoztunk. Nagyon jó ritmusban zajlott, főleg a második játékrész. Sajnos nem volt olyan jó a talaj minősége. Nem vagyok elégedett az egy ponttal.

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Nagyon köszönöm a szurkolóinknak ezt, ami támogatást nyújtanak nekünk. Egy nagyon nehéz talajú pályán egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Mind a két csapat felkészült a másikból. Gratulálok a játékosaimnak és sok sikert kívánok az Újpestnek!

forrás: mezokovesdzsory.hu


Honvéd–Vasas 2-1

Marco Rossi, Honvéd: Amióta Kispesten vagyok, ez volt a csapatom legjobb meccse. Minden értelemben, taktikailag, hozzáállásban. A szív vitte előre a játékosokat. Fizikálisan is jól bírták a mérkőzést. A világ legnagyobb igazságtalansága lett volna, ha nem nyerünk ma. Az egyenlítés után egy játékosunk sérülten feküdt, a játék ment tovább és az ellenfél észrevette, hogy a jobb oldali védekező játékosunk nincs helyén és oda játszották a labdát. Szerencsére nem lett baj. Hogy miért nem kezdett Prosser? Ha az embernek két olyan támadója van, mint Lanzafame és Eppel, akkor mindkét játékosának helyet teremt a csapatában. Más felállásban Kosztát kellett volna kitenni, de akkor a fiatal ajánlásnak nem feleltünk volna meg. Márpedig nálunk ez kőbe vésett dolog, hogy két kilencvenhatos születésű mindig játszik. Azt mondtam a meccs előtt, hogy ma azok lesznek a legfontosabb játékosok, akik csereként jönnek be, mert nekik kell hozzátenni az extrát. És lényegében ez is történt. Itt nincsenek hősök, itt van egy csapat, van egy edző, akit követni kell, és mi egymásért és a Honvédért küzdünk. Ahogy megyünk bele a télbe, egyre rosszabbak a pályák, a labda össze-vissza pattog. Nehéz játszani a futballt az ilyen pályákon, de alkalmazkodnunk kell. Ezért is szeretném megköszönni a játékosoknak, hogy a nehézségek ellenére betartottak ma minden edzői utasítást és megnyerték a meccset. A komolyabb célokért tovább álmodunk és dolgozunk.

Michael Oenning, Vasas: – Rendkívül intenzív meccset vívott a két csapat. Látszott, hogy nagyon jól ismerik egymást a felek, és hasonló játékerőt képviselt mindkét csapat. A párharcokon volt a hangsúly ezen a mérkőzésen. Amikor megszereztük a vezetést, akkor még hátra volt húsz perc, ami általában elég szokott lenni ahhoz, hogy ezt meg is tartsuk. De jött egy balszerencsés egyenlítés. Majd a középkezdés után azonnal megszerezhettük volna ismét a vezetést, ám Berecz sistergős kapufát lőtt. Megítélésem szerint ez volt a valódi fordulópontja a meccsnek, és jött az utolsó perc, amikor egy szabadrúgás után ellenfelünk eldöntötte a találkozó sorsát. Ilyen a labdarúgás, előfordulhatnak ilyen mérkőzések. Gratulálok a Honvédnak, jól játszottak a mai nap folyamán, megérdemelt a győzelmük. Nem lepett meg az ellenfél játéka. Otthon a Honvéd különösen jól szerepel. Sok gólhelyzet nem volt az első félidőben, összességében azt kaptam, amit vártam a mérkőzéstől. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem várhatjuk el magunktól, hogy kilencven percig az ellenfél tizenhatosán belül tartózkodjunk. De nem esünk kétségbe, és ez a vereség nem fog minket az utunkról eltéríteni, végezzük tovább a munkánkat és haladunk előre. Megrázzuk magunkat és készülünk a Győr elleni keddi kupameccsre.

forrás: honvedfc.hu, vasasfc.hu


Ferencváros–Gyirmót 2-0

Máté Csaba, FTC: – Az első félidőben nem nagyon ízlett a gyirmótiak játéka, nem találtuk az ellenszerét a zárt védekezésnek. Így nem is alakítottunk ki sok helyzetet – a döntetlen akkor igazságos volt. A második félidőben vezetést szereztünk, innen nyíltabban kellett játszania ellenfelünknek, onnantól kezdve nem volt kérdéses, hogy megnyerjük a mérkőzést. Mindenképpen fontos tanulság, hogy mit kell csinálni egy ilyen zárt védekezés ellen.

Urbányi István, Gyirmót: – Az első negyedóra után két-három góllal is vezethettünk volna, aztán utána jött a szokásos forgatókönyv. Ezt a gólt nyugodtan hozzárakhatjuk ahhoz a bizonyos kosárhoz, amiben már jó néhány hihetetlen találat van. Nagyon keményen dolgozunk hét közben, sokat tesznek a srácok a sikerért hétről-hétre. Nem egyszerű helyzet, amikor ilyen gólokkal maradunk alul. Kétségtelen: ha mi szerzünk vezetést, akkor a Fradi nem talált volna rajtunk fogást, nem éreztem ezt ellenfelünkben.

Olvasói sztorik