NB I

Sallói már januárban visszatérhet Amerikába

A Gyirmót FC Győr támadója szeretné átélni az MLS hangulatát a pályán.

2016 nyara óta kölcsönben az NB1-es Gyirmótban játszik Sallói Dániel, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City 20 esztendős csatára, de januártól ismét célba veheti az Egyesült Államokat, hogy Kansasben Németh Krisztián nyomdokaiba lépjen – olvasható a hosszabbitas.hu portálon.

– A gyirmóti edzőm, Urbányi István Kansasben együtt dolgozott Vermes Péterrel, a Kansas szakvezetőjével és a mai napig szorosan tartják a kapcsolatot. Minden hétvégén beszélnek a teljesítményemről. Vermes edző meg szokta nézni a góljaimat és a mérkőzések összefoglalóját. Jelezte is, hogy számítana rám a következő szezonban. Az ütemterv szerint decemberben fogunk egyeztetni a továbbiakról és arról, hogy milyen kapacitásban számítana rám a következő szezonban. De az biztosnak tűnik, hogy ha nem történik valami rendkívüli, akkor januárban már Kansasben kezdem a felkészülést az új MLS-szezonra – kezdte a korábbi magyar válogatott, Sallói István fia, és kitért arra is, hogy Urbányi István mennyire hasznosította itthon az amerikai tapasztalatokat. A leginkább az a szembeötlő, hogy a tipikus amerikai pozitív mentalitást mindenképpen meg akarta honosítani. De az biztos, hogy nincs könnyű dolga, mert Magyarország nagyon sok tekintetben egy zárt világ. Amerikában például teljesen elfogadott, hogy a csapatkapitány motivációs beszédet mond a mérkőzés előtt. Kansasben az amerikai válogatott Matt Besler úgy tüzelt fel minket a meccsek előtt, hogy még most is libabőrös leszek, ha azokra a beszédekre gondolok. Magyarországon viszont furcsán néznek rád, ha ilyesmivel próbálkozol. De Urbányi István mindenesetre igyekszik megváltoztatni ezt a szemléletet, látszik, hogy hatással volt rá mindaz, amit Amerikában tapasztalt.

Sallói kitért Németh Krisztiánra is, aki a Sporting Kansasban közönségkedvencnek számított, és a szurkolók nagyon szomorúak voltak, amikor a távozott. A Gyirmót támadója szerint azonban nem elképzelhetetlen, hogy Németh visszatér az MLS-be.

– Mivel Krisztiánnal jóban vagyok, ezért tudom róla, hogy nagyon szeretett az MLS-ben játszani, így nem lehet kizárni ennek a lehetőségét. Úgy gondolom, hogy nem csak Kansasben, de más csapatokban is szívesen látnák az MLS-ben. Olyan teljesítményt nyújtott ebben a bajnokságban, hogy meg vagyok győződve róla, bármelyik klub edzője örömmel látná őt a keretben.

– Azt már senki sem tagadhatja, hogy egyre jobb versenysorozat az MLS. Évről-évre jobb színvonalúak az összecsapások. Egyre több nívós játékos igazol Amerikába. És már nem csak idősebbek, hanem fiatalok is. Példának fel lehet hozni Giovincót, vagy Giovani dos Santost. Nem véletlen, hogy egyre több embert érdekel ez a bajnokság. Tele vannak a stadionok és mindenütt fantasztikus a hangulat, a meccseket pedig világszerte közvetítik, többek között Magyarországon is. Örülök, hogy belekóstolhattam ebbe a csodálatos hangulatú bajnokságba és szeretném a pályán is átélni mindezt a jövőben.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Olvasói sztorik