NB I

Újpesti a forduló legjobbja, de Tujvel is bekerült

Nincs játékos a Ferencvárosból, de van a Vasasból.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 16. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 16. forduló álomcsapata

Tujvel (Mezőkövesd, 241) – Balázs B. (Újpest, 296), Risztevszki (Vasas, 299), Heris (Újpest, 281), Szolnoki (Videoton, 253) – Rácz B. (Haladás, 275), Borbély B. (MTK, 284), Bardhi (Újpest, 340), Windecker (Újpest, 289), Remili (Vasas, 321) – Lazovics (Videoton, 266)

Két hét szünet után visszatért az NB I és egyből rangadókkal, valamint meglepetésekkel indult. Hiába játszott azonban kiélezett, 2-2-es meccset a Ferencváros a Vasassal, a zöld-fehérek közül senkinek sem sikerült beverekednie magát az álomcsapatba. Akad viszont két játékos a Mezőkövesden kikapó Vidiből, valamint Pintér Attiláék kapusa, az egykori fehérvári Tomas Tujvel is ott van – ő nagy szerepet vállalt a győzelemben. Risztevszkinél a középhátvédek közül már csak Vinícius és Leandro áll több szerepléssel, Bardhinál a középpályán csak Juhász, ráadásul a második legjobb értékelés is a macedóné: csak Bognár István 1. fordulós teljesítménye szárnyalta ezt túl a középső harmadban játszók közül. A csatároknál Lazovics (3 szereplés) Feczesin nyomában (4). Az álomcsapat átlaga szinte pontosan a szezonátlaggal megegyező, annál minimálisan magasabb (286 és 283). Három forduló válogatottja-újonc (Heris, Borbély, Rácz) és két macedón játékos is akad (Bardhi, Risztevszki).

Ahogy feljebb említettük, a legjobb ezúttal Enis Bardhi lett, aki 340-es értékeléssel büszkélkedhet, ezzel Bognár István (400) után a második legjobb belső középpályás-teljesítményt hozta idén (a harmadik Strestík, 323). Ebben nagy szerepet játszott 2 gólpassza és 6 lövése, de 85%-kos passzolását (44/52) és 13/26 megnyert párharcát is említhetjük. 15 labdavesztés mellé 1 labdaszerzés társult.

Kevésen múlt Hangya Szilveszter (249), Emir dilaver (274), Vaskó Tamás (264), Lipták Zoltán (264), Marko Djuricin (258) és Gaál Bálint (252) csapattagsága is.

A számok alapján a forduló egyetlen igazán gyenge találkozóját a Honvéd paksi fellépése hozta, ahol Szabó János góljára a túloldalt ő maga válaszolt öngól képében. A hat meccs két legrosszabb teljesítménye is a kispestiekhez fűződik: Nagy Gergely kezdőként 142-es értékelést kapott, míg a Lanzafamét váltó Balázs Zsolt mindössze 139-et.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik