NB I

Egy emberként kiállnak az edzőjükért a diósgyőri játékosok

A győztes gólt szerző Ugraiban nem is tudatosult, hogy volt csapatának talált be.

Nagyon fontos mérkőzést nyert meg a Diósgyőr múlt szombaton, az NB I 16. fordulójában a Haladás ellen – a miskolciak hátrányból felállva diadalmaskodtak 2-1-re, így elkerültek a tabella utolsó helyéről. A győztes gólt a sérülésből visszatérő, a nyáron épp’ a Haladástól érkezett Ugrai Roland szerezte a hosszabbításban, a Rangadó.hu pedig ennek apropóján a mérkőzésről, a találatról és a csapatnál uralkodó hangulatról is kérdezte a 24 éves csatárt.

– A mérkőzés első húsz-huszonöt percében nagyon gyengén játszottunk, nem igazán voltunk partiban a Haladással: ekkor kaptuk a gólt, és egy kapufát is lőttek a szombathelyiek, ami, ha bemegy, alighanem végzetesnek bizonyult volna a győzelmi reményeinkre nézve – kezdte a fiatal futballista. – Onnantól kezdve viszont mi irányítottuk a találkozót, gyakorlatilag végig nálunk volt a labda, a Haladás csak kontrákból tudott veszélyeztetni, ezért úgy gondolom, megérdemeltük a kései gólt és a győzelmet – főként, hogy volt egy erősen tizenegyes-gyanús szituációnk is, amiről így három ponttal a zsebben nem nagyon beszélünk, de ha ez pontvesztéssel járt volna, azért lenne hiányérzetünk.

– Támadó lévén főként a góljaim minősítenek, így természetesen örültem a találatnak – folytatta Ugrai –, de a csapat győzelme sokkal fontosabb volt, főleg, mert olyan híreket is lehetett hallani a mérkőzés előtt, hogy ez a találkozó is dönthet Horváth Ferenc sorsáról. A fiúkkal egy emberként támogatjuk a vezetőedzőnket, érte is küzdöttünk. Hogy pont a Haladás ellen találtam be először diósgyőri színekben? Megmondom őszintén, a meccsen egyáltalán nem tudatosult bennem, hogy most épp a volt csapatomnak lőttem a gólt, de utólag nézve ez is ad a találatnak egy kis pikantériát, valóban. Ezt leszámítva is különleges gól volt azért: rövid megszakítással gyakorlatilag nyolc hónapig sérült voltam, ami eléggé megviselt – az hogy góllal térhettem vissza, nagyon jó érzés számomra.

A csatár végül a 16 forduló után 15 ponttal álló, 11. helyezett Diósgyőr helyzetéről és a csapaton belüli hangulatról is ejtett pár szót:

– Mondanám, hogy kicsit megkönnyebbültünk a győzelem után, de az igazság az, hogy továbbra is nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Tudjuk például, hogy ha a Paks ellen nem nyerünk, a mostani győzelmünk nem sokat ér – ezért jelenleg százszázalékosan a tolnaiak elleni meccsre koncentrálunk. Egy győzelemmel megelőznénk a Paksot, és elkerülnénk a kieső-helyről, utána pedig a Vasas és a Gyirmót ellen zárjuk az őszi szezont, ezeken a meccseken szintén pontot illetve pontokat akarunk szerezni: lélektanilag is nagyon fontos lenne, hogy jobb pozícióból kezdjük majd meg a tavaszt, mint ahol jelenleg állunk a tabellán. Épp ezért még nem könnyebbülhetünk meg, menni kell tovább, és a Haladás ellen a második félidőben bemutatott arcunkat kell mutatni, úgy akkor elérhetjük a céljainkat – zárta interjúját Ugrai Roland.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik