NB I

Vasas-reakció: „Nagyon furcsa volt a Fradi megnyilvánulása”

Remili Mohamed nem érti, az ellenfél miért fogta teljes mértékben a játékvezetőre az eredményt.

A szombati Vasas–Ferencváros találkozón két kiállítást, négy gólt és ugyanennyi büntetőt láthattak a szurkolók, az érzelmileg némileg túlfűtött rangadón azonban nem bírt egymással a két fővárosi gárda (2-2).

A mérkőzés tapasztalatairól és a listavezető angyalföldiek remek meneteléséről az együttes csapatkapitánya, Remili Mohamed osztotta meg gondolatait azM4 Sport hétfői, Sportreggeli című műsorában.

– Olyan meccsen még nem játszottam, ahol három tizenegyest kaptunk, ráadásul ezekből kettő kimaradt. Nehéz volt feldolgozni ezeket a szituációkat a pályán, rangadón ilyen hibákat nem lehet elkövetni – mondta Remili Mohamed.

A tapasztalt csatár kitért arra is, hogy Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója vasárnapi bejelentése szerint kérni fogják az MLSZ-től, hogy Kassai Viktor ne vezethessen több mérkőzést a Ferencvárosnak.

– Nagyon furcsa volt a Fradi megnyilvánulása, hogy teljes mértékben a játékvezetőre fogták az eredményt, de nem szeretnék ezzel különösebben foglalkozni. Én úgy vallom, hogy az a tizenegyes, amit a játékvezető megad. Mindhárom esetben jogosnak éreztem a büntetőt.

A másodedző, Ferenczi István ezúttal csereként beállva két góllal járult hozzá a Vasas pontszerzéséhez. Róla Remili elmondta, hogy nem csak játékban, hanem mentalitásban is nagyon sokat segít a csapatnak.

– Hihetetlen számomra, hogy ebben a korban ezeket meg tudja csinálni, óriási példakép mindenki számára – tette hozzá.

Mint kifejtette, ők is nehezen dolgozzák fel a mostani helyzetüket, hiszen nem egyszerű a csúcson lenni.

– Úgy érzem, megoldjuk ezeket a feladatokat. Két év alatt jutottunk el idáig, a másodosztály megnyerése után majdnem kiestünk, majd most megint egy olyan év, hogy szinte végig elöl vagyunk. Nagyon megerősödött az együttes, a csapatszellem kiváló, nem is tudom, hogy voltam-e már ilyen csapatban. Mindez a pályán meglátszik abban, hogy milyen mérkőzéseket tudunk megnyerni, vagy a mostani esetet figyelembe véve, döntetlenre menteni – ez a csapat erejét mutatja.

Olvasói sztorik