NB I

VIDEÓK: kihagyott és értékesített büntetők, öngól az NB I-ben

Horváth Ferenc orosz rulettről, Leonel Pontes fejlődésről beszél. Michael Oenning azt is elárulta, hogyan változott meg a külseje a Fradi elleni meccsen.

Diósgyőri VTK – Swietelsky-Haladás 2-1

Horváth Ferenc, Diósgyőr: – Jó mérkőzést játszottunk, még ha az első húsz percünk nem volt annyira jó. A kapott gól után orosz rulettet játszottunk, mert nagy erőket mozgósítottunk a fordítás érdekében, ami rendkívül kedvezett az igen-igen jól kontrázó Haladásnak. A cserék is kockázatosak voltak, beállítottam azt a Bognárt, aki az elmúlt három hétben egyet edzett, és a slusszpoén Ugrai, aki nyolc hónap alatt edzett egy teljes hetet. De éreztem, hogy benne van egy ilyen villanás, azért kellett eddig várni, hogy legalább ennyit végig tudjon játszani. A csapat nagyon sok erőt mozgósított, kitett magáért, köszönöm, hogy ilyen futballt játszottak.

(forrás:dvtk.eu)

Mészöly Géza, Haladás: – Jól indult számunkra a mérkőzés, hamar vezetést szereztünk, ezáltal olyan lélektani előnybe kerültünk, amelyet ki kellett volna használnunk. Ráadásul 1-0-nál és 1-1-nél is megvoltak a lehetőségeink, fontos lett volna a második gól. Az ezer sebből vérző, földön fekvő ellenfélnek be kellett volna vinni az utolsó döfést. Noha a diósgyőriek sokat tettek a győzelemért, saját magunkat okolhatjuk a fájó vereségért.

(forrás: haladas.hu)


Gyirmót FC – Újpest FC 1-2

Urbányi István, Gyirmót: – Nagyjából ilyen meccsre számítottunk, és azt is tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Bizonyos játékhelyzetekben a szerencsére is szükség van. Néhány játékosomtól picivel több tudatosságot, figyelmet vártam volna, azok után, hogy megszereztük a vezetést. Amilyen gólokat kaptunk ebben a szezonban, abból nagyon érdekes „ajándékcsomagot” össze lehetne állítani…

(forrás: gyirmotfc.hu)

Nebojsa Vignjevic, Újpest: – Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk az idén, ehhez az is kellett, hogy a gyirmótiak rendkívül szervezetten játszottak ellenünk. Az első félidőben nem találtuk az ellenszert a hazaiak védekezésére, majd a második játékrészben sikerült ritmust váltanunk és veszélyesebbé válnunk. Ezúttal a végén mellénk állt a szerencse, ugyanakkor összességében is jobbak voltunk ma, így megérdemeltük ezt a győzelmet.

(forrás: ujpestfc.hu)


Mezőkövesd-Zsóry – Videoton FC 2-1

Pintér Attila, Mezőkövesd: – A Ferencváros és a Vidi olyan kerettel rendelkezik, amelyet a másik tíz csapat meg sem tud közelíteni. Óriási dolog ez a győzelem, emelem a kalapomat a játékosok és a szurkolók előtt is – jó érzés boldog embereket látni a városban. Úgy gondolom, nem érdemtelenül nyertünk, csak gratulálni tudok mindenkinek. Mindkét csapat győzelemre játszott, jó mérkőzésen vagyunk túl. A második félidőre helyre tettük a középpályát. Felépítettünk egy stratégiát Grgicsre, ez be is jött, még a gólpasszt is ő adta, ez volt a hab a tortán.

Henning Berg, Videoton: – Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk… Az első félidő még nagyjából rendben volt, szép gólt szereztünk, és úgy gondolom, hogy a sok lehetőség miatt meg kellett volna nyernünk a találkozót az első negyvenöt percben. Adtunk viszont egy nagyon könnyű gólt az ellenfélnek, majd a második játékrészben némileg változtatott a játékán a Mezőkövesd, és kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A helyzeteink ekkor is megvoltak, de a második félidőben már a hazaiak is többet veszélyeztettek. A második gólt talán még könnyebben adtuk, ezen a szinten ilyen hibákat nem lehet véteni. Összegezve a mai meccs tapasztalatait: az első félidőben jobban ki kellett volna használnunk a helyzeteinket, és a gólokhoz hasonló szituációkat sokkal, sokkal jobban le kell védekeznünk a jövőben.

(forrás: vidi.hu)


MTK – Debreceni VSC 1-1

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Sok problémával küzdöttünk a héten, hiszen Vukmir és Torghelle is eltiltott, így alkalmi hátvédsorral kellett kiállnunk. Az első félidőben nem voltam elégedett a támadójátékkal, ezért is változtattam a második játékrészre. 1-0-nál nem rúgtuk be a helyzeteinket és nem döntöttük el a mérkőzést, ami megbosszulta magát a hajrában.

Leonel Pontes, Debrecen: – Hittem a csapatomban és az utolsó 10-15 percben volt két-három lehetőségünk a gólszerzésre, ezért végső soron megérdemeltük a döntetlent. Meccsről-meccsre fejlődik a csapat, jobban tudjuk megtartani és visszaszerezni a labdát, ráadásul több helyzetet tudunk kidolgozni.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Paksi FC – Bp. Honvéd 1-1

Csertői Aurél, Paks: – Sikerült megszereznünk a vezetést, mellette pedig rengeteg lehetőségünk adódott kontrázásból, de azokat sajnos nem tudtuk kihasználni. A támadásainkat pontatlanul fejeztük be, ezeknél a jövőben sokkal jobban kell koncentrálni. Nem egy gyenge csapat ellen játszottunk, a Honvéd egy igen jó, masszív csapat. Mi pedig, sajnos nem tudunk nullára lehozni egy meccset. Ezen is változtatnunk kellene. Azt nem mondom, hogy a döntetlenek nem érnek semmit, de ahhoz, hogy a kieső zónától távolabb tudjunk kerülni, hogy zárkózni tudjunk a többiekhez, győzelmekre van szükség. Három meccs van még hátra a téli szünetig, ebből kettő itthon, de mindhárom nagyon nehéz lesz. A következő, a DVTK elleni egy „hatpontos” lesz. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk ellenük, pontosabb, és jobb játékra lesz szükség.

(forrás: paksifc.hu)

Marco Rossi, Bp. Honvéd: – Szerettük volna kézben tartani a találkozót, de az elején nagy védelmi hibából gólt kaptunk. Később irányítottunk, de igazán nagy helyzetig nem jutottunk el. Davide Lanzafame lábát megrúgták, ápolni kellett, de nekem azonnal kellett egy játékos a pályára, gyorsan kellett döntenem. Csakhogy a légiós mérgelődött, ugyanis közben rendbe jött. Lanzafame remek játékos, de nem Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi, azért le lehet cserélni, nélküle is lehet jó eredményt elérni. Nem szabad misztifikálni az ő szerepét.

(forrás: Nemzeti Sport)


Vasas FC – Ferencvárosi TC 2-2

Michael Oenning, Vasas: – Néhány ősz hajszálam kinőtt a mérkőzés során. Nagyon különleges meccs volt, ezt még az unokáknak is mesélni fogják a focisták. Mi voltunk az a csapat, amelyik igazán nyerni akart, de örülök ennek az egy pontnak. Büszke vagyok a csapatomra, mert megmutatták, hogy az egységükkel hegyeket tudnak elmozgatni, aki a Vasassal szimpatizál, ezt a meccset soha nem fogja elfelejteni. Ferenczi Istváné egy véget nem érő sztori, eddig akárhányszor beküldtem a pályára gólt szerzett, nem áll módunkban egyelőre nyugdíjazni. Kicsit amerikai focis megoldást választottunk a végén, de eredményesek voltunk, nagyon nagy mentális erőről tettünk tanúbizonyságot.

Thomas Doll, Ferencváros: – Jól kezdtük a mérkőzést, a megfelelő időben szereztük a gólokat. Ramírezre nagyon mérges voltam a piros lapja miatt, okosabban kellett volna viselkednie abban a szituációban. Semmilyen szemrehányást nem tehetek a fiúkra, minden erőnkkel próbáltunk ellenállni a nagy nyomásnak, 2-1-re vezettünk is. Hihetetlen minden, ami velünk történik, a csapat munkájával elégedett vagyok, de semmi nem jön össze ebben az idényben, olyan érzésem van, mintha nem lehetnénk bajnokok. Semmi extrát nem mondtam Kassainak, fogalmam sincs miért küldtek el a kispadról, nem sértettem meg senkit, nem gesztikuláltam. Igazságos eredmény született, minden ítélet jogos volt, hagyják nyugodtan Kassai urat. Djuricin egyedül volt elől csatár, nagyon sokat futott, jól hajtotta végre a feladatát. Vissza kell néznem, hogyan alakulhattak ki a tizenegyes-szituációk, de lehet okosabban kellett volna viselkednie Lovrencsicsnek.

Olvasói sztorik