NB I

Doll: olyan érzésem van, mintha ebben a szezonban nem lehetnénk bajnokok

A Fradi vezetőedzőjének fogalma sem volt, miért állították ki; Oenning egyelőre nem akarja nyugdíjba küldeni Ferenczit.

Hektikus és nagyon izgalmas találkozónvégül 2-2-re végzett az éllovas Vasas a Ferencvárossal hazai pályán. Négy tizenegyes, két kiállítás, rengeteg helyzet, kisebb balhé – minden volt tehát, ami egy jó meccshez kell. A mérkőzés végi sajtótájékoztatón a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning nyilatkozott elégedettebben.

– Jól kezdtük a mérkőzést, a megfelelő időben szereztük a gólokat – ezt Thomas Doll, az FTC veztőedzője mondta. – Ramírezre nagyon mérges voltam a piros lapja miatt, okosabban kellett volna viselkednie abban a szituációban. Semmilyen szemrehányást nem tehetek a fiúkra, minden erőnkkel próbáltunk ellenállni a nagy nyomásnak, 2-1-re vezettünk is. Hihetetlen minden, ami velünk történik, a csapat munkájával elégedett vagyok, de semmi nem jön össze ebben az idényben, olyan érzésem van, mintha nem lehetnénk bajnokok. Talán a kilencedik tizenegyest ítélték meg ellenünk, ilyet még sosem tapasztaltam, se játékosként, se edzőként, hihetetlen. Semmi extrát nem mondtam Kassainak, fogalmam sincs miért küldtek el a kispadról, nem sértettem meg senkit, nem gesztikuláltam. Igazságos eredmény született, minden ítélet, sárga és piros lap jogos volt, a tizenegyesek is egyértelműek voltak, hagyják nyugodtan Kassai urat – mondta látszólag nagyon idegesen és kissé ironikusan Doll. – Djuricin egyedül volt elől csatár, nagyon sokat futott, jól hajtotta végre a feladatát. Vissza kell néznem, hogyan alakulhattak ki a tizenegyes-szituációk, de lehet okosabban kellett volna viselkednie Lovrencsicsnek – zárta a sajtótájékoztatót Thomas Doll.

– Néhány ősz hajszálam kinőtt a mérkőzés során – kezdte viccesen Oenning. – Nagyon különleges meccs volt, ezt még az unokáknak is mesélni fogják a focisták. Mi voltunk az a csapat, amelyik igazán nyerni akart, de örülök ennek az egy pontnak. Büszke vagyok a csapatomra, mert megmutatták, hogy az egységükkel hegyeket tudnak elmozgatni, aki a Vasassal szimpatizál, ezt a meccset soha nem fogja elfelejteni. Ferenczi Istváné egy véget nem érő sztori, eddig akárhányszor beküldtem a pályára gólt szerzett, nem áll módunkban egyelőre nyugdíjazni. Kicsit amerikai focis megoldást választottunk a végén, de eredményesek voltunk, nagyon nagy mentális erőről tettünk tanúbizonyságot – értékelte a hazaiak német mestere.

Olvasói sztorik