NB I

Hetedjére döntetlenezett hazai pályán a Paks

Szabó János itt is, ott is betalált; egy pontot rabolt idegenben a Honvéd.

OTP Bank Liga, 16. forduló

Paks – Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Paksi Stadion, 1250 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Bertus, Koltai, Szakály D. (Vernes, 66.) – Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Honvéd: Gróf – Botka, Lovric, Kamber, Hajdú – Nagy (Prosser, 57.), Gazdag, Hidi – Koszta, Lanzafame (Balázs Zs., 74.) Eppel (Holender, 81.). Vezetőedző: Marco Rossi.
Gólszerzők: Szabó J. (8.), illetve Szabó J. (44., öngól)

Hiába állt a forduló előtt a mezőny végén, csupán a tizedik helyen a Paksi FC, hazai pályán egyelőre még veretlenül, egy győzelemmel és hat döntetlennel kezdett. Ezúttal ismét otthon lépett pályára Csertői Aurél együttese, amely ezúttal a két győztes mérkőzéssel a háta mögött érkező Budapest Honvéd ellen mutathatta meg erejét.

Hamar megszületett az első gól, a nyolcadik percben Szabó János maradt fent egy pontrúgás után a Honvéd kapuja előtt, akihez a nagy tömörülés közepette odafejelték a labdát, a hátvéd pedig nagy ziccerben találta magát és nem hibázott Gróffal szemben. 1-0. A 21. minutumban Botka beadása után Kulcsár mentett a nagy helyzetben érkező Lovric elől, egy perccel később pedig Gévay ért oda az utolsó pillanatban és Eppel elől mentett, ezek a Honvéd percei voltak. A félidő lefújása előtt egy perccel aztán Szabó János ismét betalált, de ezúttal a rossz kapuba: Hidi adott be a jobb oldalról, a paksi védő pedig saját hálójába fejelt, 1-1.

A szünet utáni nyolcadik percben is majdnem gól született, de Koltai lövése egy nagyon picivel a jobb sarok mellé ment. Öt percre rá Hidi hatalmas lövését óriási pózolással védte Kemenes, bár valószínűleg mellé ment volna a labda, látványos mozdulatot mutatott be a kapus. A hátralévő időben, ahogyan gyenge játék esetén mondani szokás, “a küzdelem és a mezőnyjáték dominált”. A hármas sípszóig szinte már kapura sem lőttek a csapatok, Szabó játékvezetőnek akadt a legtöbb dolga, gyakran elő kellett rántania a sárga lapot. Eseménytelen mérkőzésen végül a Paks hetedik döntetlenjét zsebelte be hazai pályán.

Nagyon alacsony színvonalú mérkőzést láthattak a nézők. A Paksnak talán 15-20 percnyi jó játéka volt, egy szerencsés gólt talált, de a Honvéd egyenlítő gólja is a semmiből jött. Az első félidőben a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, de a második játékrész még annál is borzasztóbb volt. A Honvéd birtokolta többet a labdát az egyenlítés után, de nem tudott helyzeteket kialakítani. Egyetlen játékos teljesítményét sem tudom kiemelni – értékelt Szurgent Lajos, a Rangadó.hu állandó szakértője, a Honvéd korábbi vezetőedzője.
Olvasói sztorik