NB I

A 95. percben egyenlített a Debrecen

Kanta József büntetője nem volt elég az MTK-nak.
OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK Budapest – Debreceni VSC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1657 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
MTK: Petkovic – Katona M., Vass Á., Baki, Poór – Borbély, Kanta J., Szatmári L. (Gera D., a szünetben) – Szatmári I. (Vogyicska, a szünetben), Nikac (Varga Sz., 78.), Myke. Edző: Teodoru Vaszilisz
DVSC: Danilovic – Jovanovic, Szatmári Cs., Brkovic, Völgyi – Filip, Tőzsér (Takács T., 78.) – K. Mészáros (Szakály P., 63.), Holman, Bobko (Djelmic, 63.) – Vittek. Edző: Leonel Pontes
Gólszerzők: Kanta J. (58., tizenegyesből), illetve Holman (95.)

Az MTK csapatából Torghelle Sándor és Dragan Vukmir, a debreceniek közül pedig többek között Mészáros Norbert hiányzott a két csapat szombat délutáni, fővárosi bajnoki mérkőzésén.

Az első perceket tapogatózó játék jellemezte, egyik fél sem vállalt semmi kockázatot, igyekeztek kerülni a labdavesztéseket. A nyolcadik percben Ramos 17 méterről laposan lőtt, éppen a debreceni kapu mellé. A túloldalon Vittek nem tudta a hálóba pofozni a labdát három méterről. Az első negyedóra végén éledezni látott a vendégcsapat, több lehetősége is akadt, bár a vérbeli helyzetek mindkét oldalon hiányoztak.

A 25. percben Borbély Bálint nagy lövése kerülte el a kaput. Felborult a pálya, egyértelműen a DVSC-nél volt többet a labda. A MTK ekkor kontrákra kényszerült, később azonban kiszabadult a szorításból és egymás hibáiból éltek a csapatok. A 37. percben Tőzsér húsz méterről eleresztett lövése zúgott el a kapu fölött.

A félidő elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, helyzetük nem volt, majd a tizedik perctől magára talált a Loki, agresszíven támadta le a hazaiakat és az MTK-nak csupán erőtlen kontrákra futotta. Igazi gólhelyzetük nem volt, de a vendégeknek sem, viszont ők sokkal közelebb álltak a gólszerzéshez.

A második felvonás elején egy hajszálpontosan beadást Baki Ákos hét méterről fejelt kapura, ám Danilovics bravúrral fogta. Lagymatag újrakezdést követően az 57. percben tizenegyeshez jutott az MTK, mert Danilovic szabálytalankodott a csereként beállt Vogyicska Bálinttal szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt Kanta József értékesítette (1-0).

A gól után mindkét oldalon több helyzet adódott, a 72. percben például Kanta szöglete után Borbély földre fejelt labdája kevéssel pattant el a kapufa mellett. A 91. percben előbb Vittek, majd Holman szerezhetett volna gólt. Mindketten a kaputól hat méterre voltak, lőttek, de a kapuig nem jutott el a labda, elakadt a tömörülő hazai játékosokban.

A slusszpoént a 95. percben Holman Dávid szabadrúgása jelentette, ezzel a góllal egyenlített a DVSC.

Olvasói sztorik