NB I

Hátrányból felállva nyert, megszakadt az Újpest döntetlen-sorozata

A két kapufát is szerző liláknak semmi sem akart összejönni, egész addig amíg a Gyirmót meg nem szerezte a vezetést.

OTP Bank Liga, 16. forduló

Gyirmót FC – Újpest FC 1-2(0-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Szőts.
Gyirmót: Sebők – Sebastian, Jancsó, Bojovics, Présinger – Filkor (Horváth, 56.), Kiss, Vass – Bori (Csiki, 65.), Simon, Sallói (Kovács, 89.). Vezetőedző: Urbányi István.
Újpest: Banai – Herris, Cseke (Nagy, 89.), kecskés, Mohl – Bardhi, Windecker, Balázs, Balogh (Andrics, 65.), Diarra – Angelov (Lázok, 72.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gólszerzők: Bojovics (78.) illetve Lázok (84.), Windecker (93.)

A sorozatban négy vereséget számláló, kiesőhelyen álló Gyirmót a zsinórban hat bajnoki döntetlent jegyző, nyolcadik helyezett Újpest gárdáját fogadta a magyar élvonal 16. fordulójában – nagy kérdés volt a találkozó előtt, hogy melyik csapat szériája törik meg a mérkőzés során?

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott a meccsen, Bojovics fejelt mellé egy beadást, de igazán komoly lehetőséget a lilák alakítottak ki először: Balázs beadásából Bardhi lőtt kapufát a 12. percben. Ezt követően sokáig nem történt semmi, nem kockáztattak sokat a csapatok – a következő helyzetet az első fél óra végén jegyezhettük fel, ekkor ismét Bardhi próbálkozott, de lövését az utolsó pillanatban blokkolták.

A túloldalon Simon ügyetlenkedett el egy lehetőséget, majd ismét a vendégeken volt a sor, Balogh lövését védte könnyűszerrel Sebők. Az első játékrész hajrájában Bardhi és Diarra is tesztelte a hazai kapust, akinek egyik kísérlet sem okozott komoly problémát, az utolsó másodpercekben eleresztett újabb Bardhi-bomba pedig elkerülte a kaput, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő is egy Újpest-kapufával indult, ráadásul ismét a nagyon aktívan játszó Bardhi volt a tettes – a macedón ezúttal Balogh beadását fejelte a lécre, a kipattanót pedig Angelov lőtte mellé. A kapufát követően nem ült le annyira a mérkőzés, mint az első 45 percben, de Diarra ollózása és tekerése sem talált kaput, Windecker próbálkozását pedig magabiztosan fogta Sebők.

A hajrába fordulva egy Simon-lövés jelezte, hogy a hazaiak is a pályán vannak, majd Jancsó bólintása kerülte el az újpesti kaput. Nem igazán érdemelte meg, de a 78. percben aztán a vezetést is megszerezte a Gyirmót: Windecker hibája után Bojovics pofozta a labdát közvetlen közelről a kapuba (1-0). Veszélybe került a döntetlen-széria, így természetesen a következő helyzetből egyenlített az Újpest: a csereként beállt Lázok megpattanó lövése talált utat Sebők kapujába (1-1).

Tovább pörögtek az események a hajrában, előbb Simon ziccerét védte nagy bravúrral Banai, majd Andrics hibázott el a hosszabbításban egy – ekkor – meccslabdának tűnő helyzetet. Azonban a 93. percben jött Windecker, aki hibáját jóvátéve eldöntötte a mérkőzést: az utolsó pillanatokban egy gyönyörű fejessel szerezte meg a három pontot a vendégeknek (1-2). Az Újpest döntetlen-sorozatát megszakítva augusztus óta először nyert a bajnokságban, míg a Gyirmót sorozatban ötödik vereségét könyvelhette el.

Olvasói sztorik