NB I

Bundázást emleget a korábbi NB I-es edző

Nem régi esetről van szó, a közelmúltban történt.

Érdekes interjút adott a Digi Sport Reggeli Start című műsorának Dajka László volt válogatott labdarúgó, aki az eredménytelenségre hivatkozva felállt az NB III-ban szereplő Dabas kispadjáról – szúrta ki a hatharom.com.

A most 57 éves Dajka László játékosként ott volt az 1986-os világbajnokságon, közel egy évtizedet húzott le a Budapest Honvédban, de megfordult a spanyol Las Palmasban és a Kecskemétben is. Edzőként többek között Kecskeméten, a BVSC-nél, Debrecenben és Békéscsabán is dolgozott az élvonalban, ám az elmúlt 10 évben többnyire már csak alacsonyabb osztályú csapatoknál kapott munkát.

Dajka László legutóbb az NB III Közép csoportjában szereplő Dabas vezetőedzője volt,ám múlt hét szerdán lemondott a Pest megyei csapat vezetőedzői posztjáról. A tavalyi évben bronzérmet szerző Dabas mindössze a 14. helyen áll a táblázaton, a legutolsó öt fordulóban egyaránt vereséget szenvedett, ráadásul ezeken a találkozókon még gólt sem sikerült szereznie.

Dajka László a Digi Sport Reggeli Start című műsorának csütörtök reggeli adásának volt a vendége. A beszélgetés rögtön erős témával nyitott, amikor a tréner arról számolt be, hogy csapata még gólt sem tudott szerezni, miközben „jöttek az öngólok” és az óriási fegyelmezetlenségi hibák. Ezen a ponton a műsorvezető felvetette a bundázás lehetőségét. És ekkor Dajka László beleállt a témába. Az edző megemlítette, hogy már a tavalyi évad vége felé is akadtak furcsa eredményei csapatának és emiatt próbálták megtisztítani a keretet a nyár folyamán.

– Egy bizonyos nevű cég én úgy gondolom, hogy az NB III-ban is jelen van. Időnként a csapatok fel vannak véve erre a listára, a hétvégi mérkőzésük rajta van ezen a fogadási listán és innentől kezdve nem igazán tudok ebbe mélyebben belemenni. Az ördög nem alszik – fogalmazott Dajka, majd a műsorvezető kérdésére megerősítette, hogy „szinte biztos” benne, hogy fertőzöttség van jelen.

Az biztos, hogy magyar fogadóirodánál harmadosztályú találkozókra nem lehet fogadásokat kötni, de az ilyen alacsony osztályú bajnokikat a külföldi bukik sem igazán erőltetik. Ugyanakkor valóban akad olyan angol bukmékeriroda, amely időnként felveszi a kínálatába az NB III-as találkozókat, így a focistáknak alkalomadtán lehetőségük nyílhat némi bérkiegészítésre. Dajka kiemelte, hogy bizonyítékai nincsenek, a fenti megállapításait pedig csak a megérzései súgták.

Olvasói sztorik