NB I

Balajcza nem engedi, hogy abbahagyassák vele a futballt

Három-négy évet érez még magában az Újpesten mellőzött kapus.

A Hatos csatorna Dínó Sporthíradó című műsorának vendége Balajcza Szabolcs volt. Az Újpest hónapok óta mellőzött kapusa közel fél órán át beszélgetett élő adásban, ennek kivonatát olvashatják alább.

Először a válogatott került szóba. Balajcza szerint az Andorra elleni győzelem kötelező volt, mégsem lehetett biztosra menni ellenük és a sikernek érthetően hírértéke van.

– A Portugália elleni mérkőzésen még nem fog eldőlni minden, de bravúrra lenne szükség – tette hozzá.

Ezt követően a hálóőr saját sorsára terelődött a szó.

– Tíz évet töltöttem a negyedik kerületben, nem jelentem ki, hogy el szeretnék menni. A tulajdonos úrral mindenképpen le szeretnék ülni beszélgetni, de ez egyelőre nem sikerült. Meg kell várni a Sportdöntőbíróság ítéletét arról, hogy igazolhat-e az Újpest – kezdte Balajcza.

– A nyáron már beszéltem a vezetőedzővel, azt éreztem, lehet, hogy környezetváltozásra van szükségem. Valami megváltozott. A szezon elején még én védtem, szerintem jól is ment a játék, aztán jöttek a Videoton és Ferencváros elleni kritikus találkozók. Bár a vezetőedző megértett, végül amellett döntött, hogy nem én állok a kapuban a jövőben és azóta keretbe sem kerültem. Csapatkapitányként továbbra is együtt utazok a fiúkkal és igyekszem segíteni őket, ahol tudom – fogalmazott.

– Ha kivédem azt a szabadrúgást a Ferencváros ellen és nyer a csapat, akkor sem biztos, hogy én maradok a kapuban. Valami megy a háttérben és előbb-utóbb akadt volna valami hiba, ami miatt kikerülök. Banai Dávid és Kovács Zoltán is tehetséges, ügyes kapusok, én viszont érzek még magamban annyit, hogy 3-4 évig aktív legyek – nyilatkozta Balajcza Szabolcs.

– Pálinkás András, az Újpest kapusedzője azt tanácsolta nekem, hogy ne engedjem, hogy abbahagyassák velem a futballt, mert ő maga is jóval korábban vonult vissza, mint kellett volna, amit azóta is bán – fogalmazott a Kaposvárról a fővárosba költöző kapus.

A lila-fehérek 15 mérkőzés alatt 7-szer is döntetleneztek, többek között az elmúlt 5 találkozón, de nyerni képtelenek, holott az első félidei tabellát vezetik.

– A koncentráció és a fegyelmezettség úgy vélem, hiányzik. Igyekszünk megtalálni az okát és remélem, sikerül is. Mivel nem tudtunk igazolni, nincs igazi konkurencia a labdarúgóknak, akár ez is lehet a hiba. Szabadrúgás után, lecsorgókból is sok gólt kapunk – vélekedett a veterán hálóőr.

– A védelemből hiányzik egy igazi karakter. Olyan, amilyen Litauszki Róbert volt. Mohl Dávid és Balogh Balázs már idősebb játékosok, régóta Újpesten vannak, de Robi egyértelműen hiányzik – tette hozzá Lengyelországban mellőzött egykori csapattársára utalva.

Olvasói sztorik