NB I

Tőzsér: teljesen más lenne az NB I, ha teltház lenne a meccseken

A DVSC középpályása nem tekint vissza jó szemmel az Olaszországban töltött éveire.

Tíz év légióskodás után augusztusban hazatért Tőzsér Dániel. Hat külföldi csapatban játszott Törökországtól Angliáig. A labdarúgó három éves szerződést kötött a DVSC-vel. Tőzsér a karrierje alakulásáról beszélt a Debrecen Televízió pénteki Esti Közelkép című műsorában. Mint elhangzott, 18 évesen, az érettségi után ment ki Törökországba – olvasható a dehir.hu oldalon.

– Egyedül indultam el. Úgy gondolom, a Törökországban eltöltött egy év alatt váltam igazi felnőtté. Addig a meleg családi fészekben mindent elém raktak, az egy könnyű és kényelmes élet volt. Ehhez képest 18 évesen egy idegen országban, egy akkora városban, mint Isztambul, megtanultam, mi is a magyarok Istene – mesélte Tőzsér, hozzátéve,nem bánta meg, hogy ilyen korán külföldre igazolt.

A focista Törökországból hazatért Magyarországra, s a Ferencvároshoz igazolt.

– Akkor az egy elég nagy port kavaró igazolás volt. Ferdítettek azon, hogy én miért is és hogyan mentem el, de ez már a múlt, ezzel nem foglalkozom. Két évet töltöttem egy igazán jó Ferencvárosnál, ahol nagyon sokat tanultam – hallhattuk Tőzsér Dánielt.

Az AÉK Athénnal már a Bajnokok Ligájában szerepelt, együtt focizott az aranylabdás Rivaldóval, a profi világban azt tartja az első mérföldkőnek. A belga Genknél hosszabb időt töltött. Bár nem szívesen jött el Görögországból, s nehéz volt a váltás, a legsikeresebb időszaka lett a karrierjének, csapatkapitánnyá is választották. Huszonnyolc évesen került az olasz Genoához, egy erősebb bajnokságba, amivel anyagilag is jól járt.

– Utólag lehet, hogy nem volt jó döntés, hiszen a Genoa, a Palermo és az Udinese annyira adja-veszi a játékosokat, hogy ritkaságszámba megy két szezont lejátszani ott, teljes a káosz. Ugyanakkor nem bántam meg, megtanultam a futballkultúrát, gyönyörű helyen laktam – emlékezett vissza a focista.

Ezután jött Anglia, a másodosztályú Watford, majd a Queens Park Rangers. Tőzsér Dániel beszélt arról, hogy sok volt már a csapatváltásokból és a költözésekből, ezért is tért haza örömmel a Lokihoz.

– Debrecenben minden feltétel adott, ritka jó körülmények között tudunk készülni még európai szinten is. Persze vannak dolgok, amik hiányoznak, amik nem elég jók, de én emlékszem, hogy miben nőttem fel itt Debrecenben, és azt össze sem lehet hasonlítani azzal, ami most rendelkezésre áll. Örülni kellene annak, hogy milyen szép stadionba lehet meccsre járni – hallhattuk Tőzsért.

A felvetésre, hogy azért jó foci sem ártana, a középpályás úgy fogalmazott: – Én játszottam Angliában a másodosztályban, nem biztos, hogy ott jobb meccsek voltak, talán az iram magasabb volt, több ütközést láthattak a nézők, de ott kimentek az emberek a mérkőzésre, az ott egy közös program a családnak, egy szeánsz. Teljesen másként nézne ki az NB I, ha teltház előtt lennének a találkozók.

Olvasói sztorik