NB I

Megverték a Fradit, mert már elég az „iksz-faktorból”

Kemenes Szabolcs, a Paks kapusa büszke a fiatal játékosokra, akik nem tojtak be az Üllői úton, de a győzelem innentől mérce is.

A legutóbbi bajnoki forduló nagy meglepetése a kiesés elől menekülő Paks győzelme volt a Ferencváros ellen, az Üllői úton. Legalábbis a táblázaton elfoglalt helyek alapján, mert Kemenes Szabolcs, a tolnaiak rutinos kapusa a Rangadónak úgy fogalmazott, eddig sem volt annyira gyenge a Csertői-alakulat, hogy ne legyen bárki ellen esélye hasonló bravúrra.

– A csapatban azért jóval több van, mint amit a tabella mutat. Van hét döntetlenünk, ezek egy része abszolút nyerhető lett volna. Egyszerűen belefutottunk egy iksz-hullámba, ami sose jó, az Újpest is hasonlóval küzd. Kellett már valami, ami kibillenti a csapatot ebből, és a Fradi-pálya hangulata, valamint a kulcsembereink kidőlése, úgy látszik, megadta ezt a lökést – magyarázta a kapus, aki szerint mindenekelőtt a tapasztalatlan fiatal játékosokat illeti meg az elismerés a győzelem után.
– Olyan fiatal srácokkal mentünk neki a meccsnek, akikről nem tudhattuk, ilyen komoly ellenfél ellen mire képesek. Maximálisan megemelem a kalapom előttük, azért, ahogy játszottak. És ezúttal megvolt az a plusz, ami az eddigi ikszes-meccseken hiányzott. Őszintén szólva, nem érzem „országos meglepetésnek” a győzelmünket, benne volt a csapatban. Bízom benne, hogy ez ad egy olyan lökést nekünk, ami elindít minket felfelé.
Kemenesnek, társai többségével ellentétben volt már tapasztalata arról (is), hogyan lehet legyőzni a Ferencvárost akár vendégként, de nem érezte úgy, hogy túl sok mindent kellene beléjük sulykolni a mérkőzés előtt.

– Nagyon fiatal volt a védelem nagy része, Lenzsér Bence a maga húsz évével már a rutinosabbak közé tartozott, de nem volt rá szükség, hogy különösebben bátorítsam a srácokat. Meg az igazi bátorítást nem is szöveggel, hanem a védéseimmel tudom megadni nekik, a pályán mögöttük állva. Szerencsére annyira stabilan és koncentráltan működött a védelem, hogy igazán sok dolgom nem is volt, ami akadt, megoldottam. Kicsit bánt, hogy lesről kaptunk gólt, jól nézett volna ki egy nullára nyert meccs az Üllői úton – tette hozzá a kapus. Kemenes hisz benne, hogy ezek után már vitathatatlanul a középcsapatok közé tudnak lépni.
– Úgy érzem, van egy erős közepes átlag a csapatban, arra pedig néha sikerül egy-két extra teljesítményt pakolni. Eddig se vert minket senki agyon, egyedül a Videoton elleni meccs sikerült rosszul. De a Fraditól például négy pontot szereztünk, a Debrecennel oda-vissza ikszeltünk, szóval látszik, hogy egyáltalán nem gyenge csapat a mienk. Ha képesek leszünk úgy játszani többször, ahogy a Fradi ellen, nem lehetnek gondjaink – persze, tisztában vagyok vele, hogy ez a győzelem mérce is. Ha egyszer tudunk így is futballozni, mostantól nem adhatjuk alább – jelentette ki végül a Paks kapusa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik