NB I

Mégsem Nyíregyháza lesz a Diósgyőr ideiglenes otthona

Nincsenek kamerák a Szpari-stadionban, így új helyszín után nézett a klub – sajtóhír.

Az otthon nélkül maradt Diósgyőri VTK mostantól kezdve albérletben kénytelen játszani hazai összecsapásait. A klub ügyvezetője, Szabó Tamás a néhány nappal ezelőtt megtartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a gárda többnyire Mezőkövesden fogja vívni összecsapásait, ám lehet más helyszín is, amikor ütközés van a két együttes programjában – idézi fel a vezető szavait az Észak-Magyarország.

Az első ilyen a november 19-re kiírt 16. fordulóra esik, amikor a DVTK-nak és a Mezőkövesd Zsóry FC-nek is otthoni találkozót kell játszania (előbbinek a Haladással, utóbbinak a Videotonnal). Az ügyvezető tíz napja úgy prognosztizált, a vasiak elleni 90 percet minden bizonnyal Nyíregyházán rendezik. Hétfőn azonban a lap úgy értesült: a Diósgyőr nem a szabolcsi megyeszékhelyen, hanem Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban fogadja majd a szombathelyieket jövő szombaton 15.30-tól.

Azért, mert a nyírségi létesítményben bizonyos biztonsági berendezések hiányoznak (például kamerák, amiket az NB III-ba való kizárás után leszereltek).

Olvasói sztorik