NB I

Feczesin: az öltözőben nem téma még a Vidi bajnoki címe

A székesfehérváriak támadója szerint csapata képes arra, hogy az első helyről vonuljon téli pihenőre.

Nagyon könnyed győzelmet aratott szombat délután a Videoton FC, a székesfehérváriak négyet számoltak a gyirmótiakra. A találkozón duplázó Feczesin Róbert így értékelte az összecsapást a Rangadó.hu megkeresésére.

– A mérkőzés elején gyorsan megszereztük a vezetést, ennek köszönhetően tudtuk játszani a saját játékunkat. Az első félidőben gyakorlatilag már eldöntöttük a három pont sorsát, a második játékrészben egy nyitott kérdés maradt: milyen arányú győzelmet aratunk. Örültem, hogy duplázni tudtam, jó formában érzem magam, ez a legfontosabb, igaz, az elmúlt hetekben kevés játéklehetőséget kaptam. Nehéz nyilatkozni a csapaton belüli saját helyzetemről, hiszen az elmúlt fordulókban kevesebbet játszottam. Amikor lehetőséget kaptam, szerintem élni tudtam az eséllyel, a gólok száma is ezt bizonyítja.

– Mindezek tudatában talán még jobban felértékelődik, hogy a maga nyolc góljával az összetett góllövőlista élére ugrott…
– Így igaz, talán mondhatom, így még inkább kiemelkedő, hogy vezetem a góllövőlistát. Örülök, hogy az InStat álomcsapatába is bekerültem, remek hétvégét zártam, nem lehet okom a panaszra. Mivel csatár vagyok, motivál, hogy gólkirály lehessek. Örülnék, ha a csapat jó teljesítménye mellett a szezont egy remek egyéni címmel zárhatnám, de nagyon sok mérkőzés vár ránk, sokat kell tennünk azért, hogy céljainkat elérjük.

– Szépen araszol felfele a Videoton, három pontra olvadt hátrányuk a Vasas mögött és még négy forduló hátravan az őszi felvonásból. Mit gondol, még a téli szünet előtt beelőzhetik az angyalföldieket?
– Pluszmotivációt jelent számunkra, hogy a hétvégi győzelmünknek köszönhetően tovább csökkent a hátrányunk a Vasas mögött, illetve a Ferencvárost megelőztük a tabellán. Pozitív a hangulat az öltözőn belül – érthetően mindenki játszani szeretne, és akkor lenne mindenki boldog, ha helyet kapna a kezdőcsapatban. Mivel másodikok vagyunk, szeretnénk a hátrányunkat ledolgozni az angyalföldiek mögött. Utána természetesen jó lenne minél nagyobb előnyre szert tenni – de egyelőre csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. A közeli célunk tehát az, hogy megnyerjük a Mezőkövesd elleni bajnokit. Képesnek érzem a csapatot arra, hogy még a téli szünet előtt megelőzzük a Vasast, de hangsúlyozom: lépésről lépésre haladunk, egyáltalán nem téma még az öltözőben a bajnoki cím.

– Korábban szerepelt a válogatottban is, egy jó formában lévő, az NB I-es összetett góllövőlistát vezető Feczesin Róbertnek helye lenne a bő keretben?
– A válogatottban szerepelni mindig megtiszteltetés, de nem az én tisztem megítélni, helyem van-e a bő keretben. Elsődleges feladatom, hogy klubedzőmnek bizonyítsak és hétről hétre jó teljesítményt nyújtsak a pályán.

– 2014 óta erősíti a székesfehérváriakat, szerződése viszont jövő nyáron lejár. Mennyire tekint előre?
– Jól érzem magam Székesfehérváron, az első évemben bajnokok tudtunk lenni, tavaly pedig ezüstérmet szereztünk. Idén nagyon erős kerettel vágtunk neki az új szezonnak, szóval reménykedhetünk az újabb szép eredményben. Jövő nyáron lejár a szerződésem a klubnál, egyelőre semmi nincs kizárva.

fotók: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik