NB I

Nagy a baj Szombathelyen! Legalább hat hónapra kidőlt Németh Márió

A fiatal középpályásnak elszakadt a keresztszalagja; David Williams sem léphet pályára már idén a Haladásban.

Újabb súlyos sérülés miatt főhet a feje Mészöly Gézának, a Haladás vezetőedzőjének. A Mezőkövesden térdsérülést szenvedő Németh Márióról ugyanis kiderült, hogy elszakadt a keresztszalagja, így a szombathelyiek trénere hosszú ideig nem számíthat egyik legjobbjára. A 21 esztendős, eddigi 88 NB I-es mérkőzésén 11 gólig jutó támadó remek formában futballozott a bajnokságban, kilencszer kezdőként, két alkalommal pedig csereként kapott lehetőséget.

– Ahogy korábban nyilatkoztam, bíztam, bíztunk abban, hogy az „csak” az oldalszalagom nyúlt meg vagy részlegesen elszakadt és nem történt ennél komolyabb baj. Nos, ennél rosszabb a helyzet. Az MRI-vizsgálatot három szombathelyi szakember is megnézte és mindannyian egyöntetűen azt mondták: a térdemben elszakadt a keresztszalag. A héten megyek egy székesfehérvári specialistához, aki a napokban meg is műt. Egy ilyen sérülés után alapból fél évet kell kihagyni, ha jól tudom, a műtétet követően három-négy hétig lábra sem állhatok. Annak idején még akadémistaként részlegesen elszakadt a keresztszalagom, de ez most sokkal súlyosabb. Eléggé magam alatt vagyok, a szombati, MTK elleni bajnokit is nagyon rossz volt a lelátóról nézni. A sérülést okozó Szeles Tamásra azonban nem haragszom, hiszen semmi szándékosság nem volt a mozdulatában – nyilatkozta Németh Márió a Haladás hivatalos honlapján.

A Honvéd ellen combsérülést szenvedett ausztrál támadó, David Williams sem szerepelhetett az MTK ellen. Nos, a vizsgálatok kimutatták, a 28 esztendős támadó combjában Kispesten két centiméternyi szakadás keletkezett, körülbelül hat hétig nem játszhat. Mivel a őszi idény december 10-én ér véget, így ebben a naptári évben Williams sem állhat már Mészöly Géza rendelkezésére. A csatár 13 őszi bajnokiján négy gólt szerzett.

Olvasói sztorik