NB I

Feczesin újabb kiugró teljesítménnyel a forduló legjobbja

Az elmúlt másfél év harmadik legjobb értékelését kapta a támadó – az első két helyezés is fehérvári játékosé.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 15. fordulóban álomcsapatunk 3-5-2-es felállásban „kerül pályára”.

A 15. forduló álomcsapata

Kovácsik (Videoton, 264) – Nego (Videoton, 269), Pintér Á. (Ferencváros, 274), Völgyi (Debrecen, 268) – Hadzic (Videoton, 248), Holman (Debrecen, 269), Juhász (Videoton, 272), Gera Z. (Ferencváros, 267), Diarra (Újpest, 295) – Feczesin (Videoton, 409), Scsepovics (Videoton, 352)

Már-már megszokhattuk, hogy a sima Videoton-győzelmek után a forduló csapatát valósággal ellepik a fehérvári játékosok. Ez most sincsen másképp, hiszen a Gyirmót tükörsima, 4-0-s kiütésének következtében hatan is tőlük kerülnek ki – Loic Negónak ehhez például elég volt egy félidő is. Kovácsik Ádám harmadik szereplésével Rózsával holtversenyben a legtöbbnél jár a kapusok közül, Juhász Roland középpályásként már ötödször kerül be, ezzel vezet, Feczesin Róbert negyedjére van itt, ő a csatárok között áll az élen, míg az említett Nego már hatodszor, ezzel övé a teljes liga legtöbb tagsága. De hogy az újpesti szurkolóknak is jusson öröm: Diarra negyedik bekerülésével immáron egyedül áll az élen balszélsők tekintetében, hiszen Nagy Dominik csak három alkalommal érte el ezt. A forduló álomcsapatának átlaga 289, ami valamivel magasabb, mint a teljes szezoné.

A fenti bekezdésben szándékosan nem emlékeztünk meg külön Feczesin Róbert teljesítményéről, hiszen a forduló legjobbja címet ő nyerte el. A két góllal és két gólpasszal zárt meccsen 409-es pontszámot kapott az InStattól, amely a 2015-16-os (tehát az előző) szezon kezdete óta a harmadik legmagasabb – ha a tizenegyesét is belövi, könnyen lehet, hogy abszolút csúcsdöntésre került volna sor. Az első két helyen is fehérváriak állnak, Lang Ádám (438) és szintén Feczesin Róbert (416) Debrecen elleni teljesítményét valamivel magasabbra kalkulálták. A találatokon és asszisztokon felül még 4-szer lőtt kapura (és mindannyiszor el is találta azt), 3 szabálytalanságot ítéltek ellene, de 2-t ő harcolt ki, 32 passzából 25 ment jó helyre, 18 párharcából 6-ot nyert meg, 13 labdavesztésre 1 labdaszerzés jutott.

Kevésen múlt Fiola Attila (261), Jancsó Dániel (253), Sallói Dániel (244), Szolnoki Roland (254) és Emir Dilaver (266) csapattagsága is.

A tiszavirág-életű feltámadás után visszaeső Diósgyőr adja a forduló legrosszabb kezdő és csereteljesítményét is. Előbbi kategóriában Nikházi Márk lett a „király” (159), utóbbiban pedig Bacsa Patrik (138) – idén már másodszor.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik