NB I

A neves olasz lap is a Honvéd gólzsákjáról cikkez

"Az ember a saját hazájában soha nem lehet próféta" - írja Lanzafaméról a Gazzetta.

Honlapunk is beszámolt a Budapest Honvéd játékosának, Davide Lanzafaménak a nagyszerű teljesítményéről, ami által a 29 esztendős támadó olyat tett Honvéd-mezben, amire legutóbb Détári Lajos volt képes. Az MTK, a Debrecen, a Videoton, az Újpest, a Fradi, a Haladás, majd szombaton a Diósgyőr ellen is betalált az olasz csatár, így pedig már a második az NB I góllövőlistáján.

Lanzafame teljesítményével – átlagban 96 percenként szerez gólt a magyar élvonalban – a legnagyobb olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport internetes kiadása is hosszasan foglalkozik. A portál emlékezteti az olvasókat, hogy Lanzafame a 2007/08-as szezonban még Antonio Conte kezei alatt is dolgozott a másodosztályú Barinál, amelyben 37 meccs alatt 10 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Azóta nem volt ilyen jó szezonja az olasznak, aki most annál a Budapest Honvédnál szárnyal, amelynek jelenleg egy másik olasz, Marco Rossi a vezetőedzője, korábban pedig olyan legendák csapata volt, mint Puskás, Czibor, Kocsis vagy Détári – írja a Gazzetta.

“Az ember a saját hazájában soha nem lehet próféta” – folytatja a neves portál, majd hozzáteszi, mivel már 29 éves, ezért kijelenthető, hogy “elveszett”, nem lesz már belőle klasszis focista. Felelevenítik, hogy a Juventusban még Marchisióval, De Ceglie-vel, és Giovincóval nevelkedett, és 2007-ben mutatkozott be a “zebrák” felnőtt csapatában. Ezután következett az a bizonyos remek szezon Contéval és a Barival, amit nem követtek hasonló idények. Nagy vándorlásba kezdett, a Palermo, a Parma, a Brescia, a Catania, a Grosseto és a Perugia kötelékében is állt, de sehol nem tudott kiemelkedőt nyújtani. Végül megjegyzik, most úgy tűnik, megtalálta a jó formáját, ami soha nem késő, igaz ez nem Olaszországban jött ki belőle, hanem Magyarországon.

Olvasói sztorik