NB I

Feczesin vezetésével, gálázva nyert a Videoton

A csatár két-két gólig és gólpasszig, a Gyirmót két kapufáig jutott.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Videoton FC – Gyirmót FC 4-0 (3-0)
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Andó-Szabó
Videoton: Kovácsik – Nego (Stopira, a szünetben), Fiola, Vinícius, Szolnoki – Hadzic, Juhász, Pátkai (Scsepovics, 67.) – Scsepovics (Varga, 67.), Feczesin, Lazovics. Vezetőedző: Henning Berg.
Gyirmót: Sebők Zs. – Achim, Jancsó, Bojovics, Lázár P. – Vass P. (Csiki, 56.), Kiss M., Paku, Bori (Szegi, 80.) – Simon A. (Madarász, 66.), Sallói. Vezetőedző: Urbányi István.
Gólszerzők: Feczesin (3., 34.), Scsepovics (16., 59.)

A mérkőzést megelőzően a tabellán harmadik Videoton az elmúlt három mérkőzését egyaránt egyetlen góllal elbukó, kiesőhelyen álló újonc Gyirmótot fogadta a magyar élvonal 15. fordulójában Felcsúton. A fehérváriak mellett szólt továbbá az is, hogy az első körben idegenben 4-0-s győzelmet arattak Urbányi István csapata felett.

Ezek után nem meglepő, hogy a mérkőzés rögtön egy Videoton-góllal kezdődött: Sebők hibájának köszönhetően – a kapus Scsepovicsot találta telibe egy hazagurítás után – Feczesin már a harmadik percben bevette a vendégek kapuját (1-0). Kis híján rögtön egyenlített a Gyirmót, de Kovácsik óriási bravúrjának hála változatlan maradt az állás, majd a találkozó következő nagyobb helyzetéből megduplázta előnyét a székesfehérvári csapat – Feczesin beadása után Scsepovics közvetlen közelről bombázta a kapuba a labdát (2-0).

Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék – már ami a helyzeteket illeti – Hadzic Sebőkben elhaló lövésére Achim válaszolt egy célt tévesztett kísérlettel, majd Simon, a túloldalon pedig Lazovics sem talált kaput. A 25. percben Sebők jóvá tett valamit a hibájából, nagy védést mutatott be Feczesin lövésénél, de Kovácsik is újabb hárítást mutatott be – Vass fejesét tolta oldalra. A 34. percben Feczesin megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát: Pátkai passzát követően a gyirmóti hálóőr felett átemelve helyezte a hálóba a labdát (3-0). A kapott gól után egy perccel ismét veszélyes támadást vezetett a Gyirmót, de Sallói lövése a kapufát találta telibe, de Hadzic újabb bombája sem talált utat a kapuba, így 3-0-s eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt is a Videoton kezdte aktívabban, Feczesin buktatásáért hat perc után büntetőhöz végezhetett el a hazai csapat, ám a sértett próbálkozását hárította a lövés irányát eltaláló Sebők. Nem sokkal később azonban így is megszületett a negyedik Vidi-gól: egy beívelést Feczesin készített le fejjel Scsepovicsnak, aki nem hibázott, és a meccsen szerzett gólok számát tekintve beérte gólpasszt adó csapattársát (4-0).

A vendégek ezt követően a csereként beállt Csiki révén kétszer is próbálkoztak – kevés sikerrel – míg a hajrában a négy kapott gól ellenére remekül védő Sebők egy parádés hárítást bemutatva fosztotta meg újból a mesterhármastól Feczesint. A mérkőzés utolsó perceiben Lazovics bombázott fölé, majd Sallói találta el ismét a kapufát – ezen az összecsapáson semmi sem akart összejönni a gyirmótiaknak, akik így az előző találkozóhoz hasonlóan ismét 4-0-s vereséget szenvedtek a Videotontól.

A címlapkép és a belső fotók a vidi.hu-ról származnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik