NB I

Az Újpest sorozatban hatodszor játszott döntetlent

Hiába vezetett kétszer is a lila-fehér csapat a Vasas ellen, ezúttal is be kellett érnie az egy ponttal.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Újpest FC – Vasas FC 2-2 (1-0)
Kecskemét, Széktói Stadion. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Banai – Nagy T. (Nagy I. G., 88), Heris, Pávkovics, Mohl – Cseke (Lázok, 84.), Windecker – Diarra, Balogh B., Balázs B. – Angelov (Bardhi, 57.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Debreceni, a szünetben), Korcsmár, Ristevski – Kleisz, Berecz, Vida, Hangya – Murka (Pavlov, a szünetben), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Windecker (34.), Bardhi (56.) illetve Saglik (47.), Korcsmár (76.)

Kecskeméten rendezték meg a két budapesti csapat találkozóját az NB I 15. fordulójában, mivel mindkét csapat stadionja felújítás alatt. Az éllovas Vasas négymeccses veretlenségi szériában érkezett a lilákhoz, míg a hazaiak zsinórban öt döntetlen után vetették magukat az újabb küzdelembe.

Igazi helyzetek nélkül telt az első negyedóra, Saglik látványos ollózására lehetett csettinteni először a 15. percben. Az újpestiek próbálkoztak többet, Diarra és Mohl is lövésre szánta el magát, de előbbi kísérletét könnyedén fogta Nagy Gergely, utóbbi szabadrúgása pedig jó néhány méterrel elkerülte a kaput. A 34. percig kellett várni az első gólra, Balázs jobb oldali szögletét Angelov csúsztatta Windecker elé, aki először még rosszul találta el a labdát, majd másodjára sikerült a bal alsóba lőnie, 1-0. Ennyiben azonban ki is merült az első játékrész, alacsony színvonalú mérkőzést láthattak az érdeklődök.

Fordulás után már a második percben egyenlített a Vasas, Saglik gyönyörűen tekert a bal felsőbe egy szabadrúgást, 1-1. A csapatok pedig szerencsére nem álltak le, és kompenzálták a szurkolókat az első félidei gyenge mutatványért. Az 56. percben a három perccel korábban becserélt Bardhi talált be a Vasas kapujába, a támadó Diarra bal oldali beadására érkezett középen, és ballal kilőtte a jobb felsőt, 2-1. Az 59. percben Remili lőtt gólt, de lesről, majd rá két percre a másik oldalon Mohl került nagy helyzetbe, de közelről feladta a labdát a kapusnak. A 67. minutumban Vida remek indítása után Saglik került ziccerbe, a légiós viszont Banaiba lőtte a labdát. A 76. percben aztán ami nem sikerült Sagliknak, az sikerült Korcsmárnak – lesgyanús szituációban – , az angyalföldiek hátvédje Remili szabadrúgására robbant be, és a kapu közvetlen közeléből sodorta be a labdát, 2-2. A végén az Újpest, név szerint Windecker állt a legközelebb a győztes gól megszerzéséhez, de a 90. percben közelről, óriási ziccerben nem tudta átgyötörni a labdát a kapuson, így maradt a döntetlen.

A mérkőzést a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Csank János, a VÁC VLSE jelenlegi szakmai igazgatója értékelte:
– Az első félidőben kicsit óvatosabbak voltak a csapatok, főleg a Vasas próbálta jobban kontrollálni a védelmet. A második játékrész aztán már eléggé élvezetesre sikeredett, köszönhetően a vizes talajnak is, ami felgyorsította a játékot. A fordulás után fellazultak a védelmek és pörögtek az események. Az Újpest középcsatár nélkül játszott, és próbálta a széleken megbontani a Vasast, amiből sikerült is veszélyt kialakítania. A hátsó alakzat megingásai miatt nem tudták ezt a meccset a lilák megnyerni, az első Vasas-gól ugyan gyönyörű volt, de előtte feleslegesen szabálytalankodtak a hazaiak. Ezt a szabadrúgásgólt nem varrnám a Banai nyakába annak ellenére sem, hogy oda rúgták a gólt, ahol állt. A második angyalföldi gólnál nagyon nehéz volt megítélnie a játékvezetőnek, hogy lesről született-e a találat, én inkább onnan közelíteném meg az esetet, hogy a védőknek le kellett volna ütköznie az ellenfélt, vagy akár Banai is kijöhetett volna bátrabban a kapuból. Az Újpest akarta jobban a győzelmet, ezt Vignjevics cseréi is jól tükrözték, hiszen sok támadó volt a végén már a pályán. Összességében élvezhető, jó színvonalú összecsapást láthattunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik