NB I

Mit nekik semleges “hazai pálya”? Nem kell aggódnia a Diósgyőrnek és a Vasasnak

Kevésbé látszódtak az albérletbe kényszerülő csapatok eredményein a szokatlan körülmények.

A következő hazai mérkőzéseket albérletben lesz kénytelen lejátszani a Diósgyőri VTK és a Vasas FC is, miután mindkét együttes stadionját felújítják. Nem páratlan szituáció ez az NB I-ben, hiszen jelenleg még a Swietelsky Haladás, a Videoton FC és az Újpest FC sem saját pályáján harcol a pontokért, és az MTK Budapest is csak két hete költözhetett vissza a Hungária körútra. A Rangadó.hu az említett csapatok példáján keresztül megvizsgálta, mi várhat a miskolciakra és az angyalföldiekre a semleges helyszínen lejátszott “hazai” találkozókon.

Videoton

A székesfehérváriak 2015. december 12-én játszották utolsó mérkőzésüket a Sóstói stadionban, azóta a felcsúti Pancho Aréna az ideiglenes otthonuk. Ez idő alatt 14-szer fogadták itt ellenfelüket, a mérlegük pedig nyolc győzelem, négy döntetlen és két vereség. A most futó szezonban a Diósgyőr és a Vasas tudta elhozni a három pontot Felcsútról, összességében tehát elmondható, hogy belakta a Vidi az átmeneti “lakást”, és ritkán terem babér az odalátogatóknak, hiszen 85 százalékban verhetetlenek.

Haladás

A szombathelyiek is ugyanazon a napon búcsúztatták a stadionjukat, amikor a fehérváriak, a vasiak ezután Sopronba költöztek a “hazai” találkozók alkalmával. A mérleg is szinte egy az egyben hajaz a Vidiére, Mészöly Gézáék 13 alkalommal léptek pályára albérletben, amely közül hétszer győzni tudtak, négyszer ikszeltek, kétszer pedig vesztesen hagyták el a pályát. Az előző idényben a Fradi, a mostaniban pedig a Gyirmót örülhetett Sopronban, ez is közel 85 százalékos veretlenségi mutató.

Újpest FC

A lilák csupán a 2016-17-es évadtól kezdve váltottak otthont, a negyedik kerületből a tizenharmadikba tették át ideiglenes székhelyüket. Az Illovszky Rudolf stadionban eddig nyolcszor léptek pályára házigazdaként, két győzelem, négy döntetlen és két vereség áll a nevük mellett, 75 százalékát a meccsüknek tehát nem veszítették el. Ha nem vagyunk túl szigorúak, akkor a Vasas elleni idegenbeli találkozót is hazainak vehetjük, hiszen azt a mérkőzést is az Illovszkyban játszották le, azt pedig 1-0-ra megnyerte az Újpest.

MTK Budapest

A kék-fehérek mielőtt beköltöztek volna az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, Kispesten, Angyalföldön és Dunaújvárosban is vendégeskedtek, 2014 nyarától kellett stadiont váltaniuk. A közel két és fél szezon alatt 39-szer játszhatott pályaválasztóként az MTK, a mérleg pedig huszonhét győzelem, három döntetlen, kilenc vereség, azaz a meccsek 82 százalékát nem veszítette el.

Összességében tehát elmondható, hogy a megvizsgált csapatok teljesítménye nem esett vissza, miután elhagyták a jól megszokott hazai pályájukat, így a statisztika szerint a Diósgyőrnek és a Vasasnak sincs oka az aggodalomra.

Olvasói sztorik