NB I

Először győzött a Paks a Ferencváros vendégeként

Hahn János és Koltai Tamás góljára csak Busai Attila tudott válaszolni, így 2-1-re nyertek a vendég tolnaiak.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Ferencvárosi TC – Paksi FC 1-2 (0-1)
Groupama Aréna, 5592 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
FTC: Dibusz – Dilaver (Lovrencsics, 64.), Nalepa, Pintér Á., Leandro – Gera Z., Hajnal – Radó (Busai, 64.), Rju (Nagy D., a szünetben), Djuricin – Böde. Edző: Thomas Doll
Paks: Kemenes – Szalai A., Lenzsér, Zachán, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Szakály D., 60), Laczkó, Bertus (Kesztyűs, 93.), Bartha – Hahn (Vernes, 77.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Busai (86.), illetve Hahn (14.), Koltai (56.)

A forduló előtt sereghajtó Paks volt a címvédő Fradi vendége szombaton, az élvonal 15. körében.

Eleinte csendesen csordogált a játék, az iram nem volt a legnagyobb. A 14. percben egy gyors ellentámadás végén Hahn János lőtt kapásból, 15 méterről, középről egy visszafejelt labdát a jobb alsó sarok felé, Nalepa rosszul kapott bele, így a kapuban kötött ki (0-1).

A huszadik percben egy kicsit hosszúra sikerül beadás épphogy elsiklott Djuricin lába előtt. Jó ideje passzolgatott a Paks térfelén, majd ritmust váltott a Fradi, Böde Dánieltől került Gera Zoltán elé a labda, de Kemenes Szabolcs vetődve hárította a kísérletét. A 27. percben Djuricin lőtt 18 méterről a kapufa mellé.

Meddő mezőnyfölényben futballozott az FTC. A 31. percben Hajnal szabadrúgása teremtett veszélyt, azonban a labda mindenki előtt elsuhant, a tizenhatoson belüli lökdösődésben többen is a földre kerültek, de a játékvezető nem fújt semmit. Három perccel később Böde lőtt a kapu fölé.

Az első félidő hajrájában Hajnal lőtt szögletből a rövid felső felé, de Kemenes résen volt. Ezt követően még két veszélyes sarokrúgásuk volt a hazaiaknak, de egyikből sem lett gól. A szünet előtt Böde fejese, majd Hajnal átlövése okozott veszélyt, Djuricin lövését pedig blokkolták. Az állás nem változott, a Paks egy góllal vezetett 45 perc után.

Az újrakezdést követően Böde veszélyeztetett fejjel, de nem talált kaput, majd Pintér vállalkozott lövésre középről, 27 méterről, Kemenes a kapu fölé tolta a kísérletet. Nem sokkal később Böde fejelt a bal alsó sarok mellé. Az 53. percben Gera ugratta ki Bödét, aki kivárt egy ütemet, így viszont már nem érte el a labdát.

A számos kihagyott ferencvárosi helyzet megbosszulta magát: az 56. percben egy beadásra Koltai Tamás érkezett a legjobban, és az ötös vonaláról a kapuba lőtt (0-2). A Fradi játéka ezután némileg visszaesett: a 74. percben Nalepa keresztlabdáját Nagy Dominik fejelte vissza a kapu elé, de senki nem érkezett. Két perccel később Hajnal 26 méteres szabadrúgása Kemenes kezében halt el.

Tíz perccel a vége előtt ismét beszorította ellenfelét a házigazda, Lovrencsics beadása nem sokkal suhant el a középen érkező Busai előtt, majd a 86. percben Lovrencsics beadására Busai érkezett és a hálóba belsőzött (1-2). A hosszabbítás perceiben teljesen beszorultak a tolnaiak, tíz emberrel védekeztek, mindenki a tizenhatoson belül volt. Ívelgetett a Fradi, az utolsó pillanatokban Leandro került helyzetbe, de nyolc méterről a kapu fölé lőtt…

Ez volt a két együttes kilencedik bajnoki meccse az FTC pályaválasztásával, de a paksiak most először tudtak nyerni.

(forrás: fradi.hu)

A Rangadó.hu szakértője, Lucsánszky Tamás, a másodosztályú Soroksár SC vezetőedzője értékelte az összecsapást:
– Azt kaptam a mérkőzéstől, amit előzetesen várni is lehetett, azaz a Paks nagyon jól megszervezte a védekezését, leszűkítette a területeket, amivel nagyon megnehezítette a Ferencváros dolgát. Teljesen megérdemelten nyertek a vendégek, tudatos, szervezett játékot játszottak, ami egyébként a Ferencvárosra is igaz volt, de a kapu előtti eredményesség a vendégek oldalára döntötte el a találkozót. A hazaiaknak a támadó harmadban nem voltak olyan szellemes megoldásai, amivel a szervezettséget fel tudták volna törni. Nagyon kellemes meglepetés volt az első NB I-es meccsét játszó Zachán teljesítménye, valamint a három belső középpályás is jó játékkal rukkolt elő a vendégeknél. A Fradinál Gera Zoltánt tudnám kiemelni, valamint Busai Attilát, aki ismét bebizonyította, hogy gólerős játékos. Az FTC-nél hiányoztak az egy az egy elleni jó megoldások, így kevesebb egyéni teljesítmény emelhető ki a részükről.
Olvasói sztorik