NB I

Csertői úgy érzi, megérdemelten verték meg a Fradit

Videók és edzői nyilatkozatok a 15. fordulóból.

Ferencváros–Paks 1-2

Csertői Aurél, Paks: – A Ferencváros otthonában a játékunk inkább a védekezésre irányult, ami azt gondolom teljesen érthető. A srácok mindent megtettek a győzelem érdekében. Ugyanakkor időnként a szerencse is mellénk szegődött. Elbírtuk azt a nyomást, ami ránk nehezedett, még úgy is, hogy sok fiatal játékosunk volt a pályán. Azt gondolom megérdemelten nyertünk.

forrás: paksifc.hu

https://www.youtube.com/watch?v=0w1VE3Ya31U


Honvéd–Diósgyőr 2-0

Marco Rossi, Honvéd: – Nem mondom, hogy tartottunk a DVTK-tól, de tiszteltük a Diósgyőrt, mert egyáltalán nem érdemli meg ez a klub ezekkel a játékosokkal, hogy az utolsó helyen álljon. Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk, ezért örülök nagyon a sikernek, hiszen végig irányítottuk a mérkőzést. Abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy az ellenfélnél kulcsemberek hiányoztak, de azt is meg kell említeni, hogy korábban nálunk Bobál vagy Eppel nem léphetett pályára, így erről nem érdemes hosszasan elmélkedni.

Horváth Ferenc, DVTK: – Gratulálok a Honvédnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Mintegy hetven percig jól működött a védekezésünk, a Honvéd nem tudott közel kerülni a kapunkhoz, csak távoli lövésekkel veszélyeztettek. Viszont ennek a másik oldala is igaz, nem nagyon tudtunk kijönni a védekezésből, nem jelentettünk komoly veszélyt az ellenfél kapujára. Néhány periódusban jól futballoztunk, ekkor mertünk futballozni, de lényeges kérdés, hogy a mérkőzés nagy részében nem így volt. Hozzá kell tennem, hogy négy helyen kellett megváltoztatnom a kezdőcsapatot, ezért több fiatal is szerepet kapott, amit egyelőre hetven percig bírunk el. Úgyszintén a külföldiekre vonatkozó MLSZ-ajánlás miatt kezdett Rados helyett Antal, mert ha az egyik kapus nem magyar, akkor nagyon beszűkülnek a variációs lehetőségeim még a cserék kapcsán is.

forrás: dvtk.eu


Haladás–MTK 1-1

Mészöly Géza, Haladás: – Megváltozott összeállítású csapatunkkal jól kezdtünk, amit elterveztünk, a meccs elején működött is, szépségdíjas góllal megszereztük a vezetést. Sajnos azonban hamar egyenlített az MTK, pedig jó lett volna még őrizni az előnyt, még több önbizalmat adhatott volna a vezetésünk. Az első félidő második felében jól működött a támadójátékunk, a helyzeteink is megvoltak – ezek közül egyet értékesíteni kellett volna, s akkor előnnyel mehettünk volna pihenőre. A második félidőben óriási küzdelem folyt a pályán, amiért dicséret illeti a játékosokat. Sajnos egy-két korábban keveset szerepelt futballistánál érződött a játékhiány, elfáradtak. Megéreztük kulcsjátékosaink hiányát és nem tudtunk olyan minőségi cseréket végrehajtani, mint az MTK. Az első félidő rendben volt, összességében úgy gondolom, nem szabad szomorkodnunk.

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Nagyon jó iramú mérkőzésen mindkét csapat őszintén, a győzelemre játszott. Nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, meccslabdánk, közelebb álltunk a győzelemhez. Ám sajnos már hetek óta kimaradnak a ziccerek. Elégedett voltam a csapattal, betartották a játékosok, amit kértem tőlük, viszont amikor lőni kellett volna, passzoltak, amikor passzolni, lőttek. Tehát a játékhelyzetek megoldásán még javítanunk kell. A kispadon tele voltunk érzelmekkel, jómagam azt szeretem, ha a pályán lévő huszonkét játékos dönti el a mérkőzést…

forrás: haladas.hu


Debrecen–Mezőkövesd 0-0

Leonel Pontes, DVSC: – Az előző héten sikerült gólt szereznünk, ezen nem. A mai mérkőzésen egy csapat volt, aki meg akarta nyerni ezt a találkozót, és az a Debrecen volt. Megpróbáltunk mindent megtenni a győzelemért. Nagyon nehéz egy olyan csapat ellen gólt szerezni, amely a tizenhatosán belül így védekezik. Nagyon gyorsan visszaszereztük a labdáinkat, de sokkal jobban kell koncentrálnunk. A játékosok keményen dolgoztak, és büszkék lehetnek arra, amit a pályán tettek. Szomorúak vagyunk a pontok elvesztése miatt.

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Amit elterveztünk, megvalósítottuk, amit szerettünk volna, azt elértük. Tudtuk, hogy mit várhatunk egy többszörös bajnok otthonában. Nem tudtak olyat húzni, amivel meg tudták lepni a csapatot. Ha az utolsó tíz percben pontosabban tudunk játszani, akár a három pontot is meg tudtuk volna szerezni. Köszönöm a szurkolóink meccsek óta tartó kiváló támogatását.

forrás: mezokovesdzsory.hu


Videoton–Gyirmót 4-0

Henning Berg, Videoton: – Nagyjából azt kaptam a csapattól, amit kértem, talán egy kicsivel többet is. Persze mindig azt mondom, hogy a futballban nincs olyan, hogy tökéletes mérkőzés, ez sem volt az. Fontos volt, hogy már a mérkőzés elején megszereztük a vezetést. Hogy szerencsés volt-e a gól? Így is lehet nézni, de én inkább azt mondanám, hogy készültünk arra, hogy a Gyirmót szeret hátulról építkezni és sok passzal előrehozni a labdát, ezért a három támadó és a középpályások folyamatos nyomás alatt igyekeztek tartani ellenfelünket már a gyirmóti térfélen. Ennek eredményeként sikerült többször is hibára kényszerítenünk a vendégeket. Remek gólokat szereztünk, szép csapatjáték előzte meg őket. Feczesin Róbertnek Géresi Krisztián kisebb izomproblémája miatt kicsit máshol kellett játszania most, de így is nagyon jól teljesített. Lőhettünk volna még több gólt, tizenegyest is hibáztunk, de nem vagyok elégedetlen, az utolsó percig koncentrált mindenki. Azt hiszem, ez a négy gól is mutatja, hogy jó formában vagyunk és jó úton járunk, de természetesen még bőven van hová fejlődnünk ahhoz, hogy elérjük a hosszú távú céljainkat.

Urbányi István, Gyirmót: – Érdekes mérkőzésen vagyunk túl. Most ezt remélem, nem érti félre senki, de helyenként egészen jól játszottunk. Ezt a játékot viszont csak akkor lehet igazán jól játszani, ha megvan a vagányság, a tűz. Nem képviselünk olyan játékerőt, aki játszadozhat az ellenféllel, de szerintem az pozitív, hogy felvállaljuk a focit. Ha így focizunk, akkor tökösnek kell lenni, nem szabad beleremegni. De ha ezt úgy tesszük, hogy tapintatosan, az ellenfelet túlságosan tisztelve játszunk, az sajnos egy öngól. A meccset megúsztuk négy góllal, de a Vidi is megúszta kapott gól nélkül. Ez a meccs lehetett volna nyolc-négy vagy hat-kettő, és akkor azt mondom, hogy fociztunk egy jót. Nem kell elfelejteni ezt a mérkőzést, mert komoly tanulságai vannak. Bízom benne, hogy mindenki visszatalál ahhoz a harcmodorhoz, ami akkor volt ránk jellemző, amikor jöttek az eredmények.

forrás vidi.hu


Újpest–Vasas 2-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Izgalmas összecsapást láthattak a nézők, sok helyzettel, és a második félidőben jó irammal. Sajnálom, hogy a meccs végén nem tudtunk gólt lőni, az ilyen szituációk választják el a győzelmet a döntetlentől. Ettől függetlenül gratulálok a játékosaimnak, mert végig keményen küzdöttek a három pontért.

Michael Oenning, Vasas: – Egy pörgős, sok gólhelyzetes mérkőzést láthattunk, ahol mindkét csapat ment előre, időnként kicsit ész nélkül, olykor vadul. A mi esetünkben a két kapott gól miatt kényszerűségből is. Ennek ellenére a hátrányok alatt is nyugodt maradt a csapat és hitt magában. Ezt mutatta a játék során szerzett két gólunk, amelyek pontrúgásokból jöttek össze. Nem volt egyszerű ez a mérkőzés, részben az eső miatt, de ez ebben az évszakban normális. Elégedett vagyok az eredménnyel, mivel az Újpestet nehéz legyőzni, de ellenünk se könnyű nyerni.

forrás: ujpestfc.hu, vasasfc.hu

Olvasói sztorik