NB I

Pontot rabolt Debrecenből az újonc

A Loki rengeteg helyzetet dolgozott ki, a gólcsendet viszont nem tudták megtörni Holmanék.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 0-0 (0-0)
Debrecen, játékvezető: Iványi
DVSC: Danilovics – Jovanovic (Castillion, 79.), Brkovics, Mészáros N. (Horváth Zs., 67.), Völgyi (Bobko 87.) – Filip, K. Mészáros – Szekulics, Holman, Szakály – Vittek. Vezetőedző: Leonel Pontes
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák D., Szeles, Devecseri – Mevoungou (Egerszegi, 81.) – Kink (Pauljevics, 52.), Bacelic-Grgic (Molnár G. a szünetben), Strestík, Gohér – Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila

A zsinórban három győzelmet behúzó Mezőkövesd látogatott szombat délután Debrecenbe, a hazaiak a játéknapot megelőzően egy pontos hátrányból követték a hetedik helyig kapaszkodó újoncot.

A találkozót aktívabban kezdte a hazai gárda: előbb Völgyi próbálkozott egy harminc méteres lövéssel, majd Vittek remek egyéni megmozdulás után Jovanovicot hozta kiváló helyzetbe, de gólt egyik akciót sem eredményezett.

A tizedik perc végén a vendégek előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség: egy szabadrúgást követően Devecseri tüzelt tíz méterről a kapura, ám Danilovics nagy bravúrt bemutatva védeni tudott. Az első negyed órában ez volt a találkozó legnagyobb ziccere. A folytatásban kevés igazán komoly helyzetet jegyezhettünk fel. A 36. percben Holman végezhetett el szabadrúgást, ám 21 méterről kapu fölé lőtt…

A félidő hajrájában Diallo maradt lent a földön, hordágyon vitték le a pályáról, ám pár perccel később folytatni tudta a játékot, a szünetig azonban a gólcsend nem tört meg… Holman az első félidő ráadásában nagy betörés után harcolt ki magának remek helyzetet, ám a középre tartó lövést Tujvel biztos kézzel fogta.

A folytatásban az agilis Holman Dávid veszélyeztetett első ízben, ám húsz méterről eleresztett szabadrúgását a 48. percben Tujvel biztos kézzel fogta. Pintár Attila a játékrész elején cserékkel próbált új színt hozni a mezőkövesdi gépezetbe: érkezett Pauljevics és Molnár G. is.

Az első óra végéhez közeledve egyre nagyobb fölényben játszott a Loki, Szakály 15 méterről eleresztett bombáját a gólvonalon álló Gohér bravúrral vágta ki. Pár perccel később Mészáros Karol lövésénél mutatott be nagy védést Tujvel, a játékszer Devecserin pattant meg, de a kapus reflexei jól működtek.

A hajrában veszélyes kontrákat vezetett a Mezőkövesd, a túloldalon pedig Holman Dávid és Horváth Zsolt voltak a Debrecen legagilisabb játékosai a kapu előtt. A 83. percben rövid időre nehéz helyzetbe került a Mezőkövesd. Strestík válla kiugrott a helyéről, ápolni kellett, ám az orvosok helyére tették a sérült testrészt. Ennek köszönhetően nem került emberhátrányba a vendég együttes, Pintér Attila ezidőre mindhárom cserelehetőségét kihasználta.

Iványi játékvezető négy percet hosszabbított, de az eredmény már nem változott a ráadásban, az újonc egy pontot rabolt Debrecenből. Pintér Attila csapata már négy mérkőzés óta veretlen.

Olvasói sztorik