NB I

Utánpótlás: az UTE együttműködne az Újpest FC-vel

Együttműködési ajánlatot tettek egy A-kategóriás akadémia létrehozása érdekében.

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) együttműködési ajánlatot tett az Újpest FC belga tulajdonosa felé az újpesti labdarúgás érdekében.

Az UTE honlapján pénteken közzétett ajánlat szerint az Újpesti Torna Egylet több mint 131 éve szolgálja az újpesti sport érdekeit, és mindig a legfontosabb küldetése volt a lehető legmagasabb színvonalú élsport, és a lehető legszélesebb kört elérő tömegsport megteremtése.

„Megítélésünk szerint az elmúlt időszak labdarúgással kapcsolatos viharos eseményei nem szolgálják a magas színvonalú újpesti labdarúgás érdekeit, ezért együttműködési ajánlatot teszünk az újpesti utánpótlás és az újpesti felnőtt labdarúgás fejlődése érdekében” – áll a Roderick Duchatelet-nek címzett kommünikében.

Az ajánlat kitér rá, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) érvényben lévő utánpótlásszabályai szerint a Duchatelet tulajdonában lévő utánpótlás-nevelő egyesület C-kategóriás, míg az UTE Labdarúgó Akadémia B-kategóriás utánpótláscsapatnak minősül.

„Ez a rangsorolás egyik sportszervezetnek sem előnyös. Összefogással megnyílna az út ahhoz, hogy magas színvonalú, A-kategóriás labdarúgó-akadémiai minősítést szerezzünk, ezzel mi lehetnénk az ország egyik legjobb, vagy a legjobb utánpótlás bázisa. Közös munkánkkal elérhetővé válna, hogy a fővárosban kiemelt akadémiai rangot szerezzünk” – szól az ajánlat, mely egyben javasolja, a két fél üljön tárgyalóasztalhoz a mielőbbi előremutató megoldás érdekében.

Olvasói sztorik